Sport

Košarka, ACB liga

Marko Tomas: Nikad u Barçu, ja sam Realovac

Marko Tomas: Nikad u Barçu, ja sam Realovac

Hrvatski reprezentativac u Madridu

Hrvatski košarkaš Marko Tomas, bek pucač ili krilo Real Madrida, bio je gost Marce te je nekoliko sati odgovarao na pitanja koje su čitatelji postavljali putem Interneta.

Povod je bio skori turnir osmorice u Kupu kralja, koji se održava u Madridu.

- Vrlo smo motivirani uoči završnog turnira Kraljevog kupa. Vjerujemo u uspjeh. Iako će biti komplicirano, borit ćemo se za taj trofej. Morat ćemo igrati vrlo dobro i već na početku svladati Barcelonu - odmah je napomenuo Marko.

- Da bismo pobijedili Barcelonu, moramo sve izvesti dobro. Pritisnuti Navarra i puno se truditi. Možda će se osjetiti odsustvo Lakovića, nedostajat će im.

Upitan može li Real u Kupu na svom terenu u samo četiri dana svladati Barcelonu, te TAU Ceramicu i Unicaju, koji bi trebali biti njegovi protivnici u polufinalu i finalu, Tomas je bio oprezan.

- Moramo otići daleko. Volio bih igrati finale s Unicajom. No, valja ići iz utakmice u utakmicu.

Na pitanje treba li se Real pojačati da bi ove sezone nešto osvojio, Tomas je opet dao politički korektan i neodređen odgovor:

- I dalje smo u utrci za tri trofeja i trudit ćemo se osvojiti sve. O svojoj dosadašnjoj karijeri u Realu, kaže:

- Osjećam se privilegiranim što sam došao u Real, ali nadao sam se igrati mnogo više. Danas igram manje nego prije dvije godine, ali još ima vremena i nadam se da ću uskoro dobiti više prilika.

Što se tiče mogućeg transfera u neki drugi španjolski klub, iskazao se kao sportaš lojalan svojim bojama.

- Nikad neću prijeći u Barcelonu, jer sam Realovac. Volim i nogomet, u kojemu također navijam za Real.

Hrvatskoj reprezentaciji predviđa uspjehe već ove godine, na Eurobasketu u Poljskoj.

- Imamo istog trenera, što je vrlo važno. Imamo sjajnu momčad, ali na prošlim Europskim prvenstvima nismo imali sreće. Možemo se natjecati za medalju. Španjolska je na drugom nivou, oni su veliki favoriti.

Tomas je na koncu dobio priliku i usporediti neke od velikana iz prošlosti. Između Dražena Petrovića i Tonija Kukoča izabrao je Dražena, "koji je bio nevjerojatan, nezaboravan", a između Saše Đorđevića i Predraga Danilovića "Đorđevića, jer je odlučivao utakmice, bio je pobjednik, ubojica".

Dražena je proglasio i najdražim igračem uopće, Michaela Jordana najboljim u povijesti, dok od današnjih najviše voli Kobea Bryanta i Manua Ginobilija.

Reci što misliš!