Sport

KPK Donat

Klara Bošnjak srušila državni rekord i postala nova prvakinja na 5 kilometara

Klara Bošnjak srušila državni rekord i postala nova prvakinja na 5 kilometara

Klara Bošnjak, članica Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra, okrunila se naslovom državne prvakinje na 5 tisuća metara na Prvenstvu Hrvatske održanom jučer u Zagrebu.

Klara je ostvarila rezultat od 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki čime je postavila i novi državni rekord koji je dosada držala naša proslavljena olimpijka Karla Šitić.

– Iskreno, kada sam prošla kroz cilj sam bila jako iznenađena. Stvarno mi je bilo teško, pogotovo zadnji kilometar. Nije mi bio cilj srušiti rekord već sam se samo nadala kako ću popraviti rezultat od lani kada mi je malo nedostajalo. Ali kad sam ušla u cilj i kad sam vidjela da sam plivala ispod 59 minuta stvarno sam bila šokirana. To mi je bilo u najboljem scenariju i ako se sve posloži, ali zaista nisam očekivala – kaže Klara koja se daljinskim plivanjem bavi tek dvije godine i koja nije skrivala zadovoljstvo ostvarenim rezultatom i činjenicom kako joj je na ostvarenju četitala i sama Karla Šitić.

– Karla mi je jedan od uzora jer je bila i na Olimpijskim igrama i tajnica je Hrvatskog savetza daljinskog plivanja . I kao osoba i kao sportašica je super i stvarno sam bila ponosna na sebe kad sam prošla kroz cilj i vidjela rezultat. I Karla je bila prisutna kada sam srušila rekord i odmah mi je došla čestitati. Baš sam bila sretna.

Uz Klaru na ovom je natjecanju nastupilo još sedam plivačica.

– Konkurencija i nije bila prejaka. Iza mene je na drugom mjestu završila Ana Bobanović koja je postavila novi juniorski rekord. I mislim da nije bilo nje da ni ja ne bi ovako otplivala. Ona me je malo povukla. Mislila sam kako nije nešto jaka konkurencija da ni moj rezultat neće biti najbolja. Ali onda sam se skoncentrirala samo na sebe i svoj ritam i krenula svojim tempom – zaključila je simpatična Sarajka sa zagrebačkom adresom.

Ovim rezultatom Klara je dostigla normu za nastup na nadolazećem Europskom i Svjetskom prvenstvu u morskim vodama. Ako i na tim natjecanjima bude u približnoj formi kaku pokazuje u posljednje vrijeme, nema nikakvog straha da će ova mlada dugoprugašica donijeti još puno veselja u zadarsko i hrvatsko daljinsko plivanje.


Reci što misliš!