Sport

Košarka, A-1 liga za prvaka

Povratak Stallwortha pred derbi sa Splitom

Povratak Stallwortha pred derbi sa Splitom

Svjetlost je vjerojatno najlošija momčad Lige za prvaka, što pokazuju i njihovi rezultati iz prva četiri susreta

Večeras u 5. kolu Lige za prvaka u Zadru gostuje momčad Svjetlosti iz Slavonskog Broda. Nakon prva četiri kola u kojima su Zadrani igrali protiv zagrebačkih predstavnika, večeras u Zadru gostuje Svjetlost, uz Dubravu jedina momčad koja još nije okusila draž pobjede u Ligi za prvaka.

Svjetlost je regularni dio sezone u A-1 ligi završila na trećem mjestu, sa 11 pobjeda iz 18 utakmica. Momčad iz Slavonskog broda predvode Zadranin Jurica Spahija sa 15.3 te novopridošli Krunoslac Rimac sa 17.5 koševa u prosjeku.

Svjetlost je vjerojatno najlošija momčad Lige za prvaka, što pokazuju i njihovi rezultati iz prva četiri susreta, u kojima su ih svi njihovi protivnici uvjerljivo pobijedili. Trener Mladen Vušković ima mladu momčad, kojoj je najveća nagrada već i sudjelovanje u Ligi za prvaka.

Zadarska momčad bi utakmicu sa Svjetlosti trebala shvatiti kao malo jači trening pred vrlo važnu utakmicu sa Spitom koju igraju sredinom sljedećeg tjedna.

Momčad Zadra igra sve bolje i bolje, forma je opet u usponu, a igrački se vraćaju i pojedini igrači kojih duže nije bilo. Odlične igre Stipčevića u posljednje vrijeme su više nego dobrodošle, pogotovo iz razloga što se u ovom ritmu odigravanja utakmica i Brewer može odmoriti.

Trener Petrović za večeras je najavio i povratak Stallwortha, što je još jedna dobra vijest za zadarsku momčad, pogotovo prije važne utakmice sa Splitom.

Jedan od problema momčadi Zadra su velike oscilacije u igri pojedinih igrača, kao što su Pankracije Barać ili Jure Lalić, čiji učinak jako varira iz utakmice u utakmicu. Petrović će morati poraditi na tome, odnosno na načinu kako da ih što bolje uklopi u sustav igre, a ovakve utakmice su najbolje za takvo što.

Utakmica Zadra i Svjetlosti na rasporedu je večeras, u 20.00 sati. Izravan tekstualni prijenos moći ćete kao i uvijek pratiti na ezadar.hr portalu.


Reci što misliš!