Sport

Košarka, Favbet Premijer liga

Mazalin: Split i mi se iznimno dobro poznajemo, utakmica će biti teška kao i uvijek do sad

Mazalin: Split i mi se iznimno dobro poznajemo, utakmica će biti teška kao i uvijek do sad
Šime Zelić/PIXSELL

U derbiju 32. kola Favbet Premijer lige u ponedjeljak će se u Krešinom domu susresti dvije dalmatinske perjanice, Zadar i Split, momčadi koje su lani igrale finalnu seriju a koji poznavatelji vide favoritima da taj doseg ponove i ove sezone.

Nakon završetka obveza u regionalnoj ligi Zadrani se mogu posvetiti domaćem prvenstvu i srazu s momčadi koja će joj biti najveća prepreka u obrani naslova, ali i momčad od koje su bili puno uspješniji u međusobnim susretima ove sezone.

Pobjeda bi osigurala prvo mjesto i vratila dobru atmosferu nakon poraza od Budućnosti VOLI, iako bi i uz poraz Zadar vrlo izvjesno ostao na prvom mjestu pred razigravanje. U tom slučaju bila bi im dovoljna pobjeda u posljednjem kolu protiv Bosca, no o toj opciji nitko ne razmišlja.

- ABA liga je iza nas, okrećemo se prvenstvu. Protivnik je najteži mogući, Split, momčad koja sigurno dolazi s ambicijom pobijediti Zadar. Moramo biti spremni i pokazati se u što boljem izdanju, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Omjer u prvenstvu za sada je 1-1, no Zadar je dobio obje utakmice u regionalnom natjecanju, a i onu najvažniju u četvrtfinalu Kupa Krešimir Ćosić u Splitu. Jedina važnija od te bit će ona posljednja u finalnoj seriji, na čiju god stranu da ode.

- Očekuje nas još jedna zahtjevna utakmica protiv Splita. Igrali smo dosta puta ove sezone, mislim da ih iznimno dobro poznajemo, kao i oni nas. Kao i svaka utakmica do sada, bit će izuzetno teška.

Moramo se koncentrirati na sebe i kao svaku utakmicu do sada dati sve od sebe, što bolje se pripremiti za nju i vidjet ćemo do kud će nas to dovesti. Pozivam navijače da nas podrže u što većem broju, znaju koliko nam njihova podrška znači, kaže Lovro Mazalin.

Utakmica se igra u ponedjeljak od 19 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz izravni prijenos na MAXSportu.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!