Sport

Nogomet, 1. HNL

Kaliniću vrpca, Andrić i Sablić na poštedi

Kaliniću vrpca, Andrić i Sablić na poštedi

Finale kupa bit će ono pravo, a današnja zbivanja na Poljudu tek su uvertira

Mirisa derbija, onog pravog kakvog svi priželjkujemo, baš i nema. Dinamova dominacija uništila je svaku neizvjesnost. Barem tako je uoči ovog prvog od tri dvoboja između Hajduka i Dinama koji slijede. Finale kupa bit će ono pravo, a današnja zbivanja na Poljudu tek su uvertira, donosi sportal.hr .

"Ma, meni je svaka utakmica ista. Kada igrate protiv Dinama onda svaka vrijedi. I u svakoj utakmici, bez obzira na bodovnu razliku, dajete sve od sebe. Tako sam razmišljao kao igrač, tako razmišljam i kao trener, i nastojat ću svoje razmišljanje prenijeti na igrače. Želim to drugo mjesto, želim osvojiti kup. Kada sam dolazio na klupu bijelih onda je cilj bio izlazak u Europu, to sam ostvario", kaže Hajdukov trener Robert Jarni.


Splićani su na Braču, u Postirama, vidali rane od poraza protiv Osijeka. Jarni traži mir, ali u Postirama je doznao neugodnu vijest, možda najneugodniju koju je mogao saznati. Kapetan Srđan Andrić nije zaliječio koljena i neće danas predvoditi Hajduk.

"Ne treba ni spominjati koliko će nam nedostajati. On je ključni igrač u sredini terena", rekao je Jarni.

Da je to odlučujuća utakmica, Andrić, koji ima visok prag tolerancije boli, sigurno bi igrao. Ali, Jarni ne želi riskirati i izgubiti Andrića za utakmice finala kupa. Usto, i Sablića muči tetiva. I premda Jarni tvrdi da će igrati, izvjesno je da će Sablić sjediti na klupi. I za njega vrijedi ona o riziku i čuvanju za kup, a kapetan će biti Kalinić. U sredini terena, u srcu momčadi, igrat će Ljubičić i Linić, dvojac koji baš ne ulijeva povjerenje.

"Recite mi koga bih drugoga mogao staviti", objasnio je sve Jarni.

A upravo na sredini terena, smatra Hajdukov trener, vodit će se glavna bitka.

"Na sredini terena, baš tako. A bit će važni i prekidi, možda se tako odluči o pobjedniku", kaže Jarni.

U Postirama je sunčano, pravo ljetno vrijeme. S Jarnijem je nekoliko sati provela i obitelj. Igrači krate vrijeme kartajući i igrajući playstation. A Jarni najavljuje napadačku igru.

"Kako ćemo drugačije postići gol. Dinamo nam ne može ništa sakriti, a Modrić neće dobiti posebnog čuvara", zaključio je Jarni.


Reci što misliš!