Sport

Nogomet, MAXtv 1. HNL

Hajduk dočekuje Dinamo u prvom ovosezonskom derbiju

Hajduk dočekuje Dinamo u prvom ovosezonskom derbiju

Na Poljudu se večeras igra prvi ovosezonski najveći derbi hrvatskog nogometa. Hajduk od 19 sati ugošćuje Dinamo, a trener 'Bijelih' Igor Tudor vjeruje kako bi sama spoznaja da se Hajduk dostojno suprotstavio višestruko kvalitetnijem Dnjipru, mogla pozitivno utjecati na njegovu momčad.

"Ti dobri nastupi trebaju dati jednu snagu, poticaj, poguranac u samopouzdanju da možemo ponuditi jednu dobru utakmicu protiv jakog protivnika kao što je Dinamo. Igramo kod kuće. Poseban motiv, što da govorim, jedan derbi. I ja ga isto s nestrpljenjem očekujem, kao i igrači. Svi se veselimo tome."

S druge strane, Dinamo na Poljud dolazi pun samopuzdanja nakon uspješno odrađenog europskog zadatka i prolaska u skupinu Europske lige, pa trener Modrih Zoran Mamić najavljuje. 

''Dočekuje nas Hajduk koji nažalost nije uspio, no ždrijeb im je namjestio da nakon ove europske utakmice igraju s Dinamom gdje mogu vratiti sezonu na pravi put i uložit će sve da dobiju utakmicu. Naravno da ćemo mi dati sve od sebe da to riješimo na najbolji mogući način i da se vratimo u Zagreb pjevajući'', rekao je Mamić.

Osim derbija večeras se još igraju dvije utakmice 7. kola. Od 21 sat Rijeka dočekuje Zadar, a Zagreb ugošćuje Split.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.