Sport

Košarka, ACB liga

Marko Banić i Bilbao startali gostujućom pobjedom

Marko Banić i Bilbao startali gostujućom pobjedom

Stanko Barać bolji od Baždarića i Stojića

Košarkaši Unicaje pobijedili su Real Madrid 82-65 u prvoj utakmici španjolskog prvenstva. Marko Tomas je za nešto više od 15 minuta postigao pet poena.

Hrvatski reprezentativac tek je dva puta puknuo prema suparničkom košu, jednom bio precizan i tome dodao tri pogotka od četiri pokušaja s linije slobodnih bacanja. Tomas se u potpunosti uklopio se u blijedo izdanje svoje momčadi u kojoj je najviše pucao i pogađao Felipe Reyes (13 poena, 6/11 iz igre).

Realovi košarkaši izgubili su bitku pod obručima, Unicajini igrači dominirali su u skoku (44-29), a najbolji na parketu bio je Amerikanac Marcus Haislip s 16 koševa i osam uhvaćenih lopti.

Mnogo neizvjesnije bilo je na utakmici između Granade i Bruese, gdje je slavio domaćin 83-79. Do pobjede je Granadu vodio Hunter s 28 poena, Lopez je postigao 19 za poraženi sastav.

iurbentia Bilbao Basket, Marka Banića i Drage Pašalića,u sezonu je krenuo gostujućom 76-71 pobjedom protiv Estudiantesa kojeg je lani u ligi održao Velimir Perasović, danas trener Cibone.

Zadranin Marko Banić postigao je 7 koševa i ostvario jednako toliko skokova u 18 i pol minuta na parketu. Marko je šutirao bez greške, 2/2 za dva i 3/3 slobodna bacanja, podijelio je dvije asistencije i izgubio 2 lopte, sve za valorizaciju 13, najbolju u gostujućoj ekipi.

Drago Pašalić pridodao 13 koševa uz tri uhvaćene lopte. Kod Estudiantesa najbolji je bio Granger koji je postigao 11 poena uz 5 skokova. 

Stanko Barać je ubacio četiri poena i uhvatio šest odbijanaca, a njegova TAU Ceramica s gostovanja kod ViveMenorce se vratila s pobjedom 79-77. Hrvatski dvojac u poraženom sastavu odigrao je korektnu utakmicu, Marino Baždarić je s 12 poena (uz tri skoka) bio drugi strijelac momčadi, a trice Marija Stojića (11 poena, tri skoka) približile su ViveMenorcu na 71-73, a zatim i na 76-77 pred sam kraj utakmice. Baždarić je nakon skoka u napadu, nakon što je Jeter promašio drugo slobodno bacanje kod 79-77 za TAU imao priliku donijeti produžetak svojoj momčadi, no nije uspio poentirati.

Bojan Bogdanović nije nastupio u visokom porazu 97-81 Murcije od Fuenlabrade u kojoj su glavninu tereta preuzeli Blanco (23 poena, po pet skokova i asistencija) i Oleson (21). Za Murciju je dobro igrao Chris Thomas s 18 poena, osam asistencija i pet osvojenih lopti.

Barcelona (Grimau 15 poena, šest asistencija, pet skokova) se lako (95-77) obračunala s Joventutom kojeg je statistički predvodio Mensah-Bonsu s 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.


Reci što misliš!