Sport

Košarka, ACB liga doigravanje

Banićev Bilbao umalo šokirao TAU Ceramicu

Banićev Bilbao umalo šokirao TAU Ceramicu

Banić zabio 14, uhvatio pet skokova i podijeli dvije asistencije

Košarkaši TAU Ceramice i Barcelone u domaćim su dvobojima jedva poveli četvrtfinalne serije doigravanja za španjolskog prvaka, protiv Bilbaa odnosno Pamese. Kanarani su iznenadili Unicaju.

U za nas najzanimljivijoj utakmici Bilbao Basket je kao gost u baskijskom srazu vodio gotovo cijelu utakmicu do samog kraja državši u šahu domaću TAU Ceramicu, najbolju momčad osnovnog dijela sezone. Završilo je ipak 90-86 pobjedom domaćeg sastava.

Odlični su u ujednačenoj petorci gostiju bili Marko Banić s 14 poena, pet skokova i dvjema asistencijama za 25 minuta na parketu, te Drago Pašalić, koji je igrao 22 minute, ubacio 15 poena (3-7 šut za dva, 3-5 za tri poena) uz također pet skokova.

Najbolji je u pobejdničkim redovima bio Igor Rakočević s 18 poena. Mirza Teletović za 18.5 minuta na parketu pridonio je s osam koševa, dvama skokovima i jednom asistencijom.

Barcelona je još teže u Blaugrani izašla na kraj s Pamesom hrvatskog trenera Nevena Spahije. Pobijedili su Katalonci 68-66. Rasplet je u toj utakmici bio drukčiji. Ušli su domaći u posljednju četvrtinu s 11 poena prednosti, ali su ugrozili pobjedu ubacivši tek sedam poena u tih deset minuta. Imali su Spahijini igrači posljednji napad pri rezultatu kojim je utakmica završila, 18 sekundi prije kraja utakmice, no nisu ga dobro organizirali.

Katalonce je s 18 poena predvodio Frann Vazquez. Kosta Perović je za goste ubacio 14.

Prvo je iznenađenje priredio sastav Gran Canarije pobijedivši na gostovanju u Malagi trećerangiranu Unicaju 96-90.

Druge se utakmice svih triju parova igraju u utorak na parketima u prvim utakmicama gostujućih momčadi.

ACB doigravanje, četvrtfinale:

Barcelona (2) – Pamesa (7) 68-66

Barcelona je povala seriju 1-0 

TAU Ceramica (1) – Bilbao Basket (8) 90-86

TAU Ceramica je povela seriju 1-0 

Unicaja (3) – Gran Canaria (6) 90-96

Gran Canaria je povela seriju 1-0


Reci što misliš!