Sport

Košarka, ACB liga doigravanje

Završena sezona i za Bilbao Marka Banića

Završena sezona i za Bilbao Marka Banića

I za Spahijinu Pamesa završetak sezone

Košarkaši TAU Ceramice deklasirali su u Bilbau domaći Basket 97-76 u drugoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja u Španjolskoj.

Time je sastav Duška Ivanovića, najbolji nakon osnovnog dijela sezone, izborio polufinale. Isto je uspjelo i Barceloni, koja je uvjerljivo slavila (81-55) gostujući u Valenciji kod Pamese Nevena Spahije.

Autsajderi su favoritima daleko veći otpor pružili u prvim dvobojima na njihovu parketu: TAU je u Vitoriji pobijedio Bilbao 90-86, a Barcelona u Blaugrani Pamesu 68-66.

Ugodna je spoznaja da je i drugi put ponajbolji igrač Bilbao Basketa protiv baskijskih rivala bio 25-godišnji Drago Pašalić. Hrvatski je centar za 22 minute na parketu ubacio 15 koševa (6-9 šut za dva poena) uz šest skokova . Šteta što je minutažu i statistički učinak izborio tek u posljednjim dvjema utakmicama sezone.

Marko Banić igrao je gotovo 32 minute. Ubacio je 11 poena (5-8 šut za dva) uz sedam skokova. Amerikanac Luke Recker zabio je za Bilbao 19 poena.

Goste je s 23 koša, pet skokova i četiri asistencije do pobjede predvodio Igor Rakočević. Mirza Teletović za 26 je minuta ubilježio 14 koševa (4-8 trice!), dodao dva skoka i asistenciju.

U polufinalu TAU Ceramica čeka boljeg suparnika iz trećeg dvoboja Reala i Joventuta u Madridu.

Barcelona je prolaz u polufinale izborila deklasiravši Pamesu u Valenciji 81-55. David Andersen zabio je 21 poen za pobjednike, koji su se uozbiljili nakon što su gostima u prvoj utakmici, iako su vodili 17 razlike u drugom poluvremenu, dozvolili napad za pobjedu u posljednjih 18 sekundi. Ipak, ostalo je 68-66 za Katalonce.

U Spahijinu sastavu sa po 11 koševa najbolji su bili Amerikanac Kenny Gregory i Srbin Kosta Perović.

Barça će u polufinalu na boljeg iz dvoboja Unicaje i Gran Canarije. Nakon iznenađujućeg poraza u Malagi, Unicaja je u drugom dvoboju uzvratila otočanima u Gran Canariji pobijedivši 70-68. Tri sekunde prije isteka vremena koš za pobjedu ubacio je Carlos Cabezas.

Boniface Ndong sa 17 je koševa i 11 skokova bio najbolji u redovima pobjednika. Domaći su igrali bez ozlijeđenog Carla Englisha. 

 

ACB doigravanje, četvrtfinale:

 

Bilbao Basket – TAU Ceramica 76-97

TAU Ceramica dobila seriju 2-0

Pamesa – Barcelona 55-81

Barcelona dobila seriju 2-0

Gran Canaria – Unicaja 68-70

Serija izjednačena na 1-1


Reci što misliš!