Sport

Nogomet, Premiership

Petica Chelsea, preokret Arsenala i Liverpoola

Petica Chelsea, preokret Arsenala i Liverpoola

Chelsea i Liverpool na čelu kolone

U prvoj utakmici 8. kola engleskog Premiershipa vodeći Chelsea je unatoč prorijeđenom sastavu projurio u gostima kod Middlesbrougha i pobijedio s uvjerljivih 5-0.

Ova utakmica je raritetna i po tome što je Middlesbrough prvi put ove sezone primio pogodak u prvom poluvremenu. Nakon gužve koja se stvorila u njihovom šesnaestercu lopta je došla do samog Kalou koji je lako matirao domaćeg vratara za 1-0 u 14. minuti.

No, ono najgore za domaćina je uslijedilo tek u nastavku kada su primili još četiri pogotka. Pitanje pobjednika je riješeno na samom startu drugog dijela kada je prvo Belletti u 51. minuti povisio na 2-0, a potom je Kalou novim golom u 53. za 3-0 odagnao sve dvojbe.

Do kraja su se još u strijelce upisali Lampard i Malouda.

Nakon osam utakmica u domaćem prvenstvu Chelsea ima šest pobjeda i dva neodlučena rezultata.

Nogometaši Liverpoola i Arsenala ostvarili su domaće pobjede u 8. kolu engleskog Premiershipa. Arsenal je slavio na Emiratesu protiv Evertona 3-1, dok je Liverpool na Anfieldu savladao Wigan 3-2.

Liverpool je dva puta zaostajao za Wiganom, ali se uspio vratiti i ostvariti pobjedu u posljednjih deset minuta utakmice. Golovima sjajnog egipatskog napadača Amra Zakija, Wigan je dva puta imao prednost, 1-0 i 2-1, ali nije izdržao pritisak domaćina. Posebno je lijep drugi pogodak Zakija, kada je iz voleja s nekih dvanaest metara s lijeve strane na asistenciju Antonija Valencije pogodio donji desni kut nemoćnog Pepea Reine.

Upravo je Valencia nesmotrenim startom na Xabija Alonsa zaradio drugi žuti karton u 78. minuti i ostavio suigrače na cjedilu na kraju utakmice. Liverpool je igrača više izvrsno iskoristio i već nakon dvije minute izjednačio je Alberto Riera, a u 85. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici šestu pobjedu u sezoni Liverpoolu je donio Dirk Kuyt.

Arsenal je do pete pobjede u sezoni došao također preokretom, nakon što je Everton na poluvremenu vodio 1-0 pogotkom Leona Osmana. Međutim u nastavku je Arsenal ubacio u brzinu više i pogocima Samira Nasrija, Robina van Persieja i Thea Walcotta donio veselje svojim navijačima.

Premiership, 8. kolo:

Middlesbrough - Chelsea 0-5 (Kalou 14, 53, Belletti 51, Lampard 63, Malouda 67)

Arsenal – Everton 3-1 (Osman 9 / Nasri 48, Van Persie 70, Walcott 90)

Aston Villa – Portsmouth 0-0

Bolton – Blackburn 0-0

Fulham – Sunderland 0-0

Liverpool – Wigan 3-2 (Kuyt 37, 85, Riera 80 / Zaki 29, 45)

 


Reci što misliš!