Zabava

festival oživljene povijesti

Cres postaje otok čuda: na Isle of Wonders stiže i glumac iz Gospodara prstenova

Cres postaje otok čuda: na Isle of Wonders stiže i glumac iz Gospodara prstenova

Jedinstven spoj kulturno-umjetničke manifestacije, konvencije ljubitelja fantastike i festivala oživljene povijesti Isle of Wonders - Cres održat će se po prvi puta u gradu Cresu i okolici u periodu od 28. do 30. lipnja 2024. godine.

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u različitim sadržajima predviđenima za sve uzraste: od društvenih igara, mačevanja i streličarstva, do bojanja figura i radionica izrade različitih rukotvorina. Na Cresu ćete uživati i u koncertima i performansima koji će festival ispuniti melodijama iz najdražih fantastičnih svjetova, a imat ćete i jedinstvenu priliku istražiti izložbe inspirirane fantastikom, odmjeriti svoje znanje u Pub kvizovima te svjedočiti atraktivnom CosPlay natjecanju gdje će sudionici prikazati jedinstvene fantastične kostime. 

Cres će tako zadobiti novu atmosferičnu dimenziju: nadahnutu fantastikom, poviješću, folklorom i glazbom koja će se odvijati na brojnim znamenitim lokacijama u cijelom gradu: Creskoj Kuli, palači Moise, uskim uličicama starog grada, slikovitim trgovima i razvedenoj rivi. Kako najavljuju organizatori iz udruge Realms Long Forgotten, Cres će se pretvoriti u epicentar fantasy-ja i magije: gradska će jezgra na svakom koraku biti transformirana u čarobno mjesto iz mašte. Isle od Wonders – Cres započet će predstavom u pokretu - iskrcavanjem vitezova u cresku luku koji će se kretati kroz grad i simbolički od patuljaka i razbojnika osloboditi znamenitu Cresku kulu.

Ovaj događaj ugostit će Kierana Larwooda, autora omiljenog među djecom i ljubiteljima fantastike, koji će dijeliti svoje priče i inspiracije za pisanje.

Na Cres stiže i Jed Brophy, poznat po ulogama u serijalu Gospodar prstenova, Hobbitu te seriji Rings of Power. 

Sudjelovat će na panelima te odgovarati na pitanja posjetitelja. Dolazi i Francesco Cavalieri, čiji glas i glazba oživljavaju priče o patuljcima i epskim avanturama te će zabavljati publiku svojim nastupom. Jedan od online gostiju je Christopher Paolini, čiji je rad oblikovao generacije mladih čitatelja. On donosi svoje iskustvo stvaranja bogatih svjetova. Događaju će virtualno prisustvovati i Robin Hobb, čija su djela postavila temelje modernoj fantastici, a dijelit će uvide o gradnji likova i svjetova.  

- Bez obzira jeste li dugogodišnji fan fantastike, umjetnik koji traži inspiraciju, posjetitelj koji želi uživati u drugačijem sadržaju; Isle of Wonders – Cres je mjesto gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Želimo da djeca i odrasli tih dana zaborave na probleme, na mobilne i televizijske ekrane i kroče u svijet mašte, vrate se u svijet knjiga i društvenih igara - poručuju organizatori iz udruge Realms Long Forgotten.

Isle of Wonders - Cres će se odvijati uz ulaznice koje su dostupne po cijeni od 39 eura te omogućuju pristup zatvorenim dijelovima programa te po creskoj starogradskoj jezgri gdje će program biti besplatan za sve posjetitelje. Program i najave Isle of Wonders – Cres festivala možete pratiti preko službene web stranice: https://isleofwonders.com/

Tu je i službeni Instagram profil gdje se svakodnevno otkivaju novi detalji iz programa, kao i gosti: https://www.instagram.com/isle.of.wonders/ Ulaznice za zatvoreni dio programa mogućeje  kupiti prateći poveznicu: https://app.core-event.co/events/isle-of-wonders-cres-597c/register. 

 

Reci što misliš!