Sport

Nogomet, Premiership

Poker zgoditaka Aršavina, Liverpool i Arsenal odigrali 4-4

Poker zgoditaka Aršavina, Liverpool i Arsenal odigrali 4-4

Torres i Benayoun dvostruki strijelci za redse

Nogometaši Liverpoola sudjelovali su u samo sedam dana u dva nogometna spektakla. Oba puta su protiv londonskih klubova (Chelsea i Arsenal) odigrali 4-4.

No, u oba slučaja Liverpool nije mogao biti zadovoljan tim konačnim rezultatom. Na Stamford Bridgeu su odigrali 4-4, ali su ispali u četvrtfinalu Lige prvaka, dok su ovom prilikom ostvarili isti rezultat u 33. kolu Premiershipa što je ipak mali korak u borbi za naslov prvaka kojeg vode prvenstveno s Manchester Unitedom, ali i sa Chelseajem.

Apsolutna zvijezda 90 minuta na Anfieldu bio je ruski nogometaš Andrej Aršavin koji je postigao sva četiri pogotka za goste! Aršavin je iz Zenita u Arsenal došao tijekom siječanjskog prijelaznog roka, te je dosad u sedam utakmica zabio dva pogotka. No, predstavom na Anfieldu je zasjenio sve.

Posebno treba izdvojiti drugi pogodak, kada je s vrha šesnaesterca, punom nogom, raspalio prema domaćem vrataru Reini, a lopta se doslovno zakucala u suprotni kut. Kod prvog pogotka su mu sve pripremili Fabregas i Nasri, kod trećeg mu je loptu za pogodak poklonio Carragher, a kod četvrtog je na maestralni način realizirao kontru Arsenala.

Inače, ništa na Anfieldu u prvom dijelu nije najavljivalo golijadu. U prvih 45 minuta samo je Aršavin (36. minuta) zabio pogodak, no u nastavku je krenula Liverpoolova oluja.

U 49. minuti je Fernando Torres precizno pogodio glavom s desetak metara (asistencija Kuyta), a samo sedam minuta kasnije je Izraelac Benayoun doveo domaćina u vodstvo kada je glavom opalio loptu, koja je u visokom luku padala prema liniji Arsenalovih vratiju i prošla ju za 2-1. I tada je asistent bio Dirk Kuyt.

Nakon toga je Liverpool u dva navrata lovio zaostatak i oba puta im je trebalo samo tri minute da izjednače nakon Aršavinovih pogodaka. S nova dva pogotka Fernando Torres je došao do brojke od 13 pogodaka u Premiershipu, te se time izjednačio sa trećim strijelcem lige, suigračem Stevenom Gerrardom, koji je zbog ozljede izostao s ovog sjajnog ogleda.

Hrvatski reprezentativac Eduardo je odsjedio cijelu utakmicu na klupi za pričuve, te još uvijek čeka premijeru u Premiershipu nakon teške ozljede u veljači prošle godine.

Premiership, 33. kolo:

Liverpool - Arsenal 4-4 (Torres 49, 73, Benayoun 56, 90+3 / Aršavin 36, 67, 70, 90)


Reci što misliš!