Sport

Nogomet, Premiership

Arsenal teško do pobjede, Stoke uzeo bod Livepoolu

Arsenal teško do pobjede, Stoke uzeo bod Livepoolu

Nogometaši Arsenala su do 11. pobjede ove sezone, u 21. kolu engleskog Premiershipa, došli na svom Emiratesu protiv Boltona pobijedivši ga s minimalnih 1-0.

Arsenal je bio dominantna momčad tijekom cijele utakmice, u nekim je trenucima imao posjed lopte i 75%, ali nikako nije uspjevao naći put do mreže Boltonovog gola.

Ipak, pobjedu momčadi Arsenea Wengera donio je džoker s klupe, Danac Nicklas Bentdner, koji je u 75. minuti zamijenio Emmanuela Ebouea, a pogodak je zabio u 84. minuti.

S lijeve strane ubacio je Robin van Persie, a Bendtner je pravovremeno utrčao i s četiri metra iskosa s desne strane matirao Jussija Jaaskelainena prizemnim udarcem.

Everton je kod kuće s 2-0 bio bolji od Hulla Cityja golovima Marouanea Fellainija i Mikela Artete i tako učvrstio šestu poziciju na ljestvici, dok su dvije utakmice završile bez pobjednika, Middlesbrough i Sunderland odigrali su 1-1, a Newcastle i West Ham 2-2.

Spomenimo i da su dvije utakmice 21. kola odgođene. One između Portsmoutha i Manchester Cityja i Fulhama i Blackburna, zbog uvjeta nepodobnih za igru, točnije zbog zamrznutog travnjaka.

Nogometaši Stokea uspjeli su otrgnuti bod Liverpoolu na svom Britannia stadionu u utakmici 21. kola engleskog Premiershipa.

Iako je Liverpool uoči utakmice bio veliki favorit, uoči kola 18-plasirana momčad prvenstva odigrala je borbeno, čvrsto u obrani i izvukla neriješenih 0-0.

U utakmicu je trener Liverpoola Rafa Benitez ušao samo s jednim napadačem, Dirkom Kuytom, dok su Fernando Torres i Robbie Keane ostali na klupi. “Redsi” su do poluvremena imali inicijativu na terenu, više loptu u posjedu, ali bez izrazitih prilika.

U 15. minuti nastavka Benitez je u igru gurnuo Torresa, ušao je i Ryan Babel, ali se početni rezultat nije promijenio. Možda i najveću priliku utakmice imao je Steven Gerrard u 84. minuti, ali je njegov slobodni udarac iskosa s lijeve strane ruba kaznenog prostora odsjeo na gredi.

Premiership, 21. kolo:

Arsenal - Bolton 1-0 (Bendtner 84)

Everton - Hull City 2-0 (Fellaini 18, Arteta 45)

Middlesbrough - Sunderland 1-1 (Alves 45 / Jones 82)

Newcastle - West Ham 2-2 (Owen 19, Carroll 78 / Bellamy 29, Cole

55)

Stoke - Liverpool 0 - 0 

Portsmouth - Manchester City (odgođeno)

Fulham - Blackburn (odgođeno)


Reci što misliš!