Sport

Nogomet, Premiership

Pobjede Arsenala i Liverpoola

Pobjede Arsenala i Liverpoola

Liverpool je pobjegao gradskom rivalu Evertonu u borbi za Ligu prvaka

Golovima Emmanuela Adebayora i Gilberta Silve Arsenal je na svom Emirates stadionu pobijedio Reading 2-0 u utakmici 35. kola engleske nogometne lige.

Togoanac je zabio u 30. minuti prekrasno primivši loptu nabačenu s desne strane od Kolo Tourea i potom je plasiravši pored gostujućeg vratara Hahnemanna.

Na 2-0 je osam minuta kasnije svojim prvim golom u sezoni povisio 32-godišnji brazilski veznjak Gilberto Silva. Može se reći da je Brazilac zabio slučajno, obzirom da je nakon izvedenog udarca pao na stražnji dio tijela.

Arsenal je dominirao cijelim tijekom dvoboja (19-2 udarci prema golu, 69-31% posjed lopte), no do kraja su gosti uspjeli zadržati isti rezultat.

Najbliže golu bili su Robin van Persie i Theo Walcott u intervalu od 71. do 73. minute. Najprije je sjajno izvedenim slobodnim udarcem s desne strane (18 metara) Nizozemac pogodio gredu pa stativu gostujućeg gola, da bi minutu i pol kasnije, također udarivši loptu lijevom nogom, gredu ponovno pogodio Walcott.

Arsenalu je ovo bila prva pobjeda u pet prošlih utakmica te tek treća u posljednjih 14 dvoboja.

Odigrane su još četiri utakmice 35. kola Premiershipa. Liverpool je bez većih poteškoća ostvario gostujuću pobjedu protiv Fulhama 2-0...

Iako je Liverpoolov menadžer Rafael Benitez na Craven Cottageu izveo ''šareni sastav'', s Fernandom Torresom na klupi cijelu utakmicu i bez Stevena Gerrarda u konkurenciji za sastav, ''redsi'' su lako slomili otpor slabašnog Fulhama. Dva bljeska Pennanta i Croucha bila su dovoljna za tri boda. Obojica su poentirali sa sličnih pozicija, iskosa s desne strane u šesnaestercu.

Pennantov pogodak bio je atraktivniji, te iz nešto teže pozicije. Snažnim i preciznim udarcem desnom nogom zakucao je loptu u gornji lijevi kut Kellera u 17. minuti. Zasluženu pobjedu gostiju potvrdio je Crouch niskim udarcem u 70. minuti. Najveću priliku za Fulham imao je u 75. minuti Danny Murphy, koji je najljepše dane karijere proveo upravo u Liverpoolu, ali je njegov prizemni udarac s desetak metara odlično zaustavio Reina. Fulham je ovim porazom umanjio ionako male izglede za ostanak u Premiershipu sljedeće sezone. Liverpool je, pak, s ovom pobjedom praktički osigurao Ligu prvaka sljedeće sezone.

Emile Heskey bio je drugo kolo zaredom strijelac za svoj Wigan u ovome tjednu. U ponedjeljak je zabio gol na Stamofrd Bridgeu u sudačkoj nadoknadi, koji bi mogao koštati Chelsea naslova prvaka na kraju prvenstva, a ovoga puta je poentirao protiv Tottenhama na Wiganovom stadionu za izjednačenje u 12. minuti, nakon što su Spursi poveli u 6. golom Berbatova. U oba navrata Wigan je odigrao 1-1, i s ta dva boda može mirnije čekati posljednja tri kola.

Vrlo važnu pobjedu u borbi za ostanak upisao je Bolton na Riversideu kod Middlesbrougha 1-0. Pogodak je postigao Gavin McCann u 61. minuti. Uspješan je bio i West Ham, koji je na Upton Parku pobijedio odavno otpisani Derby s 2-1.

Rezultati i strijelci, Premiership, 35. kolo:

Arsenal – Reading 2-0 (Adebayor 30, Gilberto 38)

Fulham – Liverpool 0-2 (Pennant 17, Crouch 70)

Wigan – Tottenham 1-1 (Heskey 12 / Berbatov 6)

West Ham – Derby 2-1 (Zamora 20, Cole 77 / Mears 65)

Middlesbrough – Bolton 0-1 (McCann 61)

Blackburn – Manchester United (18.15)


Reci što misliš!