Sport

Košarka, ACB liga

Pobjeda Bilbao Basketa, fenomenalan Marko Banić

Pobjeda Bilbao Basketa, fenomenalan Marko Banić

Baždarić ponovo odličan u pobjedi Menorce

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Zadranin Marko Banić odigrao je fenomenalnu utakmicu u domaćoj pobjedi (83-67) svog Bilbao Basketa protiv Zaragoze u nedjeljnom dvoboju 12. kola španjolske lige.

Zadarski 24-godišnji krilni centar za 32 minute na parketu ubacio 23 poena (8-11 iz igre, 7-7 slobodna bacanja) uz devet (četiri napadačka) skokova. Za svoju prezenetaciju Marko je zaslužio valorizaciju od 27 indeksnih bodova.

Podjednako je dobar učinak ove sezone imao još samo u petom kolu, kada je Granadi ubacio 20 poena dodavši deset skokova za double-double učinak.

Uoči posljednje utakmice kola (TAU Ceramica – Fuenlabrada) drži drugo mjesto najboljih strijelaca i prvo najboljih skakača kola. S vrijednosnim indeksom 27 dijeli drugo mjesto najkorisnijih igrača kola.

Banić je bio uvjerljivo najbolji pojedinac u pobjedničkim redovima. Njegov splitski vršnjak Drago Pašalić skupio je svega tri minute i dva koša.

Do značajne su pobjede u San Sebastianu, kod domaće Bruese, došli Hrvati u redovima ViveMenorce. Slavili su 74-73 u uzbudljivoj završnici. Ključna je slobodna bacanja, pri 73-72 vodstvu domaćih, pogodio Otegui, a najbolji je u redovima gostiju bio sjajni Amerikanac Pooh Jeter s 20 poena, sedam skokova i osam asistencija. Od sedam zadnjih koševa gostiju, pet je bilo njegovih.

Mario Stojić zabio je važnu tricu u završnici, za izjednačenje na 67-67. Skupio je deset poena za 32 minute u igri. Šutirao je 1-4 za dva i 2-3 za tri poena, dodao tri skoka i asistenciju. Bolji je opet bio Marino Baždarić sa 16 poena (3-5 dvice, 2-5 trice) i pet skokova u 35 minuta. Damir Markota ostao je bez koša u 7.5 minuta na parketu. Uhvatio je dvije lopte u napadu, promašio oba šuta za dvicu i oba za tricu.

Neven Spahija do nove je pobjede sa svojom Pamesom došao na gostovanju kod Murcije. Sastav hrvatskog trenera pobijedio je 75-68 uz 14 poena bivšeg igrača Barcelone Shammonda Williamsa.

Prvi je put ove sezone u ACB ligi u 12. kolu zaigrao Ricky Rubio, najtalentiraniji europski košarkaš. U domaćoj pobjedi (80-65) Joventuta nad Gran Canarijom upisao je dvije minute i jednom asistirao za koš.


Reci što misliš!