Sport

Košarka, Final eight EuroCupa

Final Eight: U finalu Khimki i Lietuvos Rytas

Final Eight: U finalu Khimki i Lietuvos Rytas

Delfino uništio Bilbao, Petravičijus Hemofarma

U finalu će Litavci igrati protiv pobjednika iz meča Himki - Bilbao Basket. 

Košarkaši Lietuvos Rytasa prvi su finalisti Eurocupa, čiji se završni turnir održava u Torinu. U polufinalu je litavska momčad pobijedila Hemofarm iz Vršca 73-68.

Nakon četvrtfinalnog ogleda i slavlja protiv Benettona iz Trevisa, Lietuvos Rytas je još jednom dokazao da je tempirao formu u pravo vrijeme, te je protiv Hemofarma vodio od samog početka ogleda.

Prva četvrtina je bila prilično bitna za konačno slavlje, jer su Litavci dobili prvih 10 minuta sa 24-14, što se u kasnijem razvoju događaja pokazala prilično ključnim. Na ulasku u zadnju četvrtinu Hemofarm je zaostajao samo dva poena, ali je potom uslijedilo novo uspješno razdoblje Lietuvos Rytasa koji je u konačnici slavio 73-68.

Najbolji igrač Lietuvos Rytasa bio je Petravičius sa 23 poena i pet skokova, dok je Lukauskis dodao 15 uz četiri asistencije, te Chuck Eidson 13 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Španjolski Bilbao Basket, koji je u četvrtfinalu pobijedio Zadar, te za kojeg nastupaju hrvatski košarkaši Marko Banić, Drago Pašalić i Damir Markota, neće igrati u finalu Eurocupa.

Košarkaši ruskog Khimkija su pobijedili Bilbao 79-73, te će u nedjeljnom finalu u Torinu igrati protiv litavskoga Lietuvos Rytasa.

Khimki je vodio cijelu utakmicu, ali je dopustio španjolskoj momčadi da se u završnici približi na opasnih pet poena zaostatka. Ipak, sačuvali su dovoljno mirnoće na kraju, te su poglavito zbog poena Argentinca Carlosa Delfina ipak pobijedili.

Delfino je utakmicu završio sa 18 poena, a za tri poena je gađao 4-6. Vitaly Fridzon je dodao 14 uz osam skokova, a Jorge Garbajosa 11 uz četiri asistencije i tri skoka.

Marko Banić je sa 15 poena bio drugi strijelac Bilbao Basketa (uz tri skoka), dok je Drago Pašalić dodao 6 uz također tri uhvaćene lopte. Treći Hrvat, Damir Markota, nije se upisao u strijelce za 11 minuta na parketu.

Eurocup, polufinale:

Khimki - Bilbao Basket 79-73

Lietuvos Rytas - Hemofarm 73-68


Reci što misliš!