Sport

Košarka, Final eight EuroCupa, Torino 2.-5- travnja

Torino: Lietuvos Rytas preko Benettona u polufinalu

Torino: Lietuvos Rytas preko Benettona u polufinalu

Lietuvos Rytas predvodio je Chuck Eidson s 23 poena i 8 skokova

Momčad litavskog Lietuvos Rytasa svladala je talijanski Benetton 85-79 u četvrtfinalnoj utakmici na košarkaškom Final Eightu Eurocupa u Torinu.

Benetton je nakon 10 minuta igre vodio s 27-18, ali se za momčad iz Trevisa kobna pokazala druga četvrtina, u kojoj je Lietuvos Rytas ubacio 31, a primio samo 16 koševa. Benetton je u zadnjoj četvrtini lovio prednost Litavaca, a košem Rančika u 38. minuti uspio je i povesti. No, završnica je opet pripala Lietuvos Rytasu, koji je izborio polufinalnu utakmicu protiv Hemofarma.

Sandro Nicević odigrao je solidnu utakmicu u Benettonu. U 23 minute igre postigao je 11 koševa uz šut 3-7 za 2 poena i 5-7 iz slobodnih bacanja. Imao je i 5 skokova, 5 osvojenih lopti, dvije asistencije i šest iznuđenih prekršaja. Najbolji strijelac u njegovoj momčadi bio je Gary Neal s 18 koševa, ali uz šut 7-19 iz igre. Lietuvos Rytas predvodio je Chuck Eidson s 23 poena i 8 skokova.

Podsjećamo, košarkaši Zadra će svoj četvrtfinalni susret protiv španjolskog Bilbaa odigrati u petak u 21 sat, a u petak se još sastaju Pamesa i Himki. 

Eurocup, Final Eight, četvrtfinale:

četvrtak:

Hemofarm – Dinamo Moskva 93-85

Lietuvos Rytas - Benetton 85-79

petak:

Pamesa – Himki (18.00)

Zadar – Bilbao (21.00)

Reci što misliš!