Sport

Košarka, Final Eight EuroCupa

Khimki u polufinalu preko Spahijine Pamese

Khimki u polufinalu preko Spahijine Pamese

Momčad ruskog Himkija svladala je španjolsku Pamesu 76-73 u četvrtfinalnoj utakmici na košarkaškom Final Eightu Eurocupa u Torinu.

Igrači koje s klupe vodi hrvatski košarkaški stručnjak Neven Spahija odigrali su izjednačen susret s ruskim protivnikom. U završne tri minute ušli su s prednošću 70-65, no potom i dopustili ruskoj momčadi seriju 9-0 koju više nisu stigli preokrenuti.

Za prednost 72-70 tricu je pogodio Carlos Delfino, Maciej Lampe dodao je potom i dvicu i Himki je u posljednje sekunde ušao s viškom od četiri poena. Nadu Spahijinoj momčadi ulio je tricom vrlo dobri Albert Oliver (18 koševa), a konačnih 76-73 s linije slobodnih bacanja postavio je Mike Wilkinson, najbolji pojedinac u pobjedničkoj momčadi (15 poena, šest skokova). U pet sekundi preostalih za eventualno izjednačenje pokušaj dalekometnog ubačaja Vule Avdalovića odbio se od obruča.

Podsjetimo da su polufinale još u četvrtak izborili Hemofarm (bolji od moskovskog Dinama 93-85) i Lietuvos Rytas (svladao Benetton 85-79).

Posljednjeg polufinalista, ujedno i protivnika ruske momčadi, dat će dvoboj Zadar-Bilbao.

Eurocup, Final Eight, četvrtfinale:

četvrtak:

Hemofarm - Dinamo Moskva 93-85

Lietuvos Rytas - Benetton 85-79

petak:

Pamesa - Himki 73-76

Zadar - Bilbao (21.00)

Reci što misliš!