Sport

Tenis

ATP Toronto: Nadalov pobjednički povratak

ATP Toronto: Nadalov pobjednički povratak

Prvi put nakon osvajanja Wimbledona na teniskom se terenu, u pojedinačnoj konkurenciji, ukazao prvi igrač svijeta Rafael Nadal. Uz dosta muke je uspio slomiti Stanislasa Wawrinku i ući u 3. kolo ATP turnira u Torontu.

Španjolac je bio bolji u svih pet prijašnjih ogleda sa švicarskim tenisačem, a pritom nije izgubio nijedan set. U srijedu navečer je tome bio jako blizu.

Ipak, uspio je osvojiti maratonski tie-break prvog seta i nakon toga potpuno slomiti otpor 24. igrača svijeta za pobjedu 7-6(12), 6-3. Wawrinka se u prvom setu vratio u igru nakon što mu je Nadal oduzeo servis, u tie-breaku je opasno prijetio prvom svjetskom reketu, ali na tome je i ostalo.

Španjolac je nakon pune 92 minute pospremio set u džep, a ujedno je izjednačio i najduži tie-break u svojoj karijeri. Čak 26 poena je odigrao i prije dvije godine u četvrtfinalu ovog istog turnira, ali tada je set osvojio Richard Gasquet.

- Imao sam teških trenutaka, a bilo je i trenutaka kada sam igrao dobro. Bilo je svega pomalo i to je pozitivno. Cilj je bila samo pobjeda jer uvijek je teško igrati nakon dugačke stanke - kazao je Nadal kojeg u 3. kolu turnira iz Masters 1000 serije očekuje Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je izbacio 16. nositelja Sam Querreyja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.