Sport

Tenis, ATP Toronto

ATP Toronto: Murray preko Nadala u finale

ATP Toronto: Murray preko Nadala u finale

Britanski tenisač Andy Murray stigao je na korak do obrane naslova na Rogers Cupu, ATP turniru iz Masters 1000 serije koji se ove godine igra u Torontu.

Škot je u polufinalu nakon sat i 44 minute igre sa 6-3, 6-4 pobijedio prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala i tako se barem malo utješio za poraz od Španjolca u polufinalu ovogodišnjeg Wimbledona.

Murray koji je dan ranije prekinuo niz Davida Nalbandiana od 11 uzastopnih pobjeda, nastavio je s impresivnom igrom i u polufinalu. Jedan break u prvom setu i dva u drugom bili su mu dovoljni za slamanje Nadalova otpora i četvrtu pobjedu u 12. međusobnom meču protiv Španjolca.

Britanac je do prvog obrata došao u osmom gemu prvog seta, nakon čega je s tri asa ugasio svaku Nadalovu nadu u povratak. U drugom je setu Murray već u trećem gemu oduzeo suparnikov servis, no prvi svjetski reket je ovaj put, ali samo privremeno, našao put do povratka. Nije, međutim, uspio spriječiti novi Murrayjev break za konačnu pobjedu.

Četvrti tenisač svijeta u finalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja drugog i trećeg nositelja, Novaka Đokovića i Rogera Federera.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.