Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Grdović: Napadamo četvrto mjesto

Grdović: Napadamo četvrto mjesto

Za susret sa zagrebom upitni su Jakov Vladović, Marko Car i Brandon Brown

Utakmica između Zagreba i Zadra, koja se po rasporedu trebala odigrati sutra (subota), ipak je pomaknuta za kasniji termin, točnije za ponedjeljak.

Tako će košarkaši Zadra na početak natjecanja u A1 Ligi za prvaka pričekati dodatna dva dana, a u susret prvom kolu i dvoboju sa zagrebačkim "Mravima", trener Zadra Pino Grdović kratko je najavio s kakvim namjerama njegova momčad putuje u Zagreb:

- U Ligi za prvaka morati ćemo dobiti jasnu sliku na koga od igrača možemo računati i u sljedećoj sezoni. U utakmici koja nas čeka u ponedjeljak, Zagreb je izraženi favorit, no mi unatoč tome idemo pokušati ostvariti što bolji rezultat. Moja momčad ima problema s ozljedama i gripom, tako da ćemo tek u ponedjeljak znati s kim raspolažemo, s obzirom da u Zagreb putujemo tek na dan utakmice.

Igrači koji su trenutno upitni za navedeni susret su Jakov Vladović zbog gripe, Brandon Brown zbog udarca zadobivenog protiv Širokog, te Marko Car koji već dugo "vuče" bol u koljenu. 

Upravo zato što je već odavno poznato kako Car ima problema s koljenom, mnogi su se začudili vidjevši Grdovićevu odluku da ga, u rezultatski nebitnoj utakmici sa Širokim, drži u igri svih 40 minuta!

Na početku sezone, vodstvo kluba nije se izjasnilo o rezultatskim ciljevima za ovogodišnje izdanje NLB lige, no Grdović je napokon prekinuo tu neugodnu praksu, te je najavio klupske ciljeve u Ligi za prvaka:

- Napadati ćemo četvrto mjesto. Znate i sami da su ciljevi Zadra uvijek bili sami vrh, no ova sezona je vrlo turbulentna i moramo biti zadovoljni i sa četvrtim mjestom, koje vodi u polufinale.

Odmah po ispadanju iz NLB lige, kroz Zadar se počela "provlačiti" teorija po kojoj Zadar ipak ostaje u ligi zahvaljujući istupanju Nymburka. Koliko bi to bilo pošteno, prokomentirao je trener Zadra:

- Rezultatski možda i nije u redu, no interes gledatelja sigurno je veći za KK Zadar, nego za strane momčadi, kao što je Nymburk, koje odigraju samo jednu sezonu i nakon nje napuste ligu. Međutim, Zadar mora napraviti predradnje u organizacijskom, igračkom i stručnom smislu da bismo u NLB ligi uopće mogli participirati. 

Susret između Zagreba i Zadra odigrati će se tako u ponedjeljak s početkom u 20:15 sati, a najavljen je i izravan prijenos na programu Sportklub televizije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.