Sport

#adrenalin

Duatlon otvorio turističku sezonu u Zatonu

Duatlon otvorio turističku sezonu u Zatonu

U živopisnom ambijentu Zaton Holiday Resorta, nedaleko od Zadra, ove nedjelje održano je izuzetno natjecanje u duatlonu.

Prvo izdanje Zadarhalf duatlona organizirano je pod budnim okom Triatlon kluba X Podstrana i Triatlon kluba Zadar. Događaj je privukao brojne zaljubljenike u ovaj izazovni sport iz cijele zemlje. Osim što je predstavljalo Prvenstvo Hrvatske u klasičnom duatlonu, ovo natjecanje je također omogućilo otvorene utrke u klasičnom i sprint duatlonu.

Zona tranzicije na utrci u Zatonu

Dva su glavna formata bila prisutna na stazi – klasični duatlon koji se sastojao od 10 kilometara trčanja, 38 kilometara bicikliranja te još 5 kilometara trčanja, te sprint duatlon koji je zahtijevao 5 kilometara trčanja, 26 kilometara bicikliranja i završnih 2.5 kilometara trčanja. Oba su formata donijela iznimno napete utrke i nezaboravne trenutke. No, najveće slavlje došlo je s proglašenjem pobjednika klasičnog duatlona i novog prvaka Hrvatske – Matka Sarića iz Triatlon kluba Maksimir. Na drugom mjestu našao se Martin Štefan (Triatlon klub Petar Zrinski), dok je treće mjesto pripalo Silviju Tomcu (Triatlon klub Maksimir). U ženskoj konkurenciji, Marija Lukina (Triatlon klub Rudolf Perešin) je zauzela prvo mjesto, s Brankom Vidović Kostelac (Triatlon klub Sisak) na drugom i Suzanom Dinjar (Triatlon klub Rudolf Perešin) na trećem mjestu.

Trener Ivan Tuta i mlade snage Triatlon kluba Zadar

Sunčano jutro je obasjalo Zaton kraj Zadra dok su natjecatelji započinjali svoje avanture. Start je bio zakazan za 8 sati ujutro, pružajući savršeni početak za intenzivno natjecanje koje će uslijediti. Upravo su ti rani trenuci postavili ton za ono što će biti dan ispunjen izazovima i postignućima. Jedan od natjecatelja koji se iskušao na klasičnom duatlonu bio je Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar, koji je osvojio odlično 15. mjesto u iznimno konkurentnoj konkurenciji. Na sprint duatlonu, u muškoj kategoriji, Ivan Tuta je zauzeo prvo mjesto, dok su drugo i treće mjesto pripala Bartulu Mitroviću i Luki Ivanoviću, svi iz Triatlon kluba Zadar. U ženskoj kategoriji, Mirjana Luštica se okitila zlatnom medaljom, dok je drugo mjesto pripalo Nini Nekić, obje predstavnice Triatlon kluba Zadar. Ukupno je nastupilo devet članova Triatlon kluba Zadar.

Ivan Gobin na biciklističkom dijelu utrke

Ne smijemo zaboraviti ni ekipne pobjednike, Triatlon klub Maksimir koji je dominirao u muškoj kategoriji te Triatlon klub Rudolf Perešin koji je osvojio prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. Njihovi su članovi pokazali iznimnu koheziju i timski duh tijekom cijelog natjecanja. Osim natjecatelja, veliku zaslugu za uspješno odvijanje događaja imaju i organizatori, volonteri i svi ostali koji su sudjelovali u stvaranju ovog nezaboravnog sportskog iskustva. Njihov je trud i predanost omogućio da Zaton kraj Zadra zablista kao epicentar duatlonske strasti i sportske izvrsnosti.

Grupa na bicikli na sprint duatlonu

Ovo natjecanje nije samo pružilo priliku za sportski rivalitet, već je također slavilo zajedništvo, upornost i predanost. Sudionici su se mogli ponositi svojim dostignućima, a publika je imala priliku svjedočiti iznimnoj snazi ljudskog duha. S obzirom na uspjeh ovogodišnjeg događaja, možemo reći da će duatlonsko natjecanje u Zatonu kraj Zadra i u budućnosti biti nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje ovog dinamičnog sporta. Sljedeća godina već se nestrpljivo iščekuje, obećavajući još veće uzbuđenje, izazove i nezaboravne trenutke na stazi. Prije novog izdanja duatlona, na jesen nas očekuje novo, 11. izdanje Zadarhalf triatlona na istoj lokaciji, 5. listopada. U nastavku svi rezultati i fotogalerija sa utrke.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar na duatlonu u Zatonu:
Klasični duatlon – Prvenstvo Hrvatske
Ivan GOBIN 15.mjesto M

Sprint duatlon
Mirjana LUŠTICA 1.mjesto Ž
Nina NEKIĆ 2.mjesto Ž
Ivan TUTA 1.mjesto M
Bartul MITROVIĆ 2.mjesto M
Luka IVANOVIĆ 3.mjesto M
Dragan JOJA 4.mjesto M
Mile RUKAVINA 5.mjesto M
Hrvoje BARANOVIĆ 6.mjesto M


Reci što misliš!