Sport

Nogomet, Serie A

Napoli dostigao Milan, Cesena uzela bod Palermu

Napoli dostigao Milan, Cesena uzela bod Palermu

Nogometaši Napolija još su jednom pokazali AC Milanu da mu do kraja neće dati mira u borbi za naslov. Slavili su Napolitanci u nedjeljnom dvoboju 32. kola Serije A kod Bologne 2-0.

Giuseppe Mascara i Marek Hamšik iz 11-erca u drugoj su polovici prvog poluvremena osigurali pobjedu sastavu Waltera Mazzarrija, za koji nije nastupio prvi topnik Edinson Cavani. Mascara, 31-godišnji ofenzivni veznjak, zabio je svoj prvi gol za Napoli otkako je zimus stigao iz Catanije.

Na ljestvici se Napoli ovom pobjedom izjednačio s Milanom po broju bodova (65). Vodeću momčad prvenstva čeka još večernje gostovanje kod Fiorentine.

Lazio je na rimskom Olimpicu pobijedio Parmu 2-0 probivši se na četvrto mjesto ispred Udinesea. Novi je krasan gol za domaće, ukupno osmi ove sezone u Seriji A, zabio sjajni 26-godišnji brazilski veznjak Hernanes, koji je za 1-0 pogodio u 23. minuti. Konačan je rezultat 15-ak minuta prije kraja utakmice postavio Floccari.

Najdramatičnije je bilo u Palermu, gdje je istoimena domaća momčad imala 2-0 do druge minute sudačke nadoknade drugog poluvremena. Završilo je 2-2.

Goste su do boda doveli Giaccherini pogotkom u drugoj odnosno Parolo pogotkom u šestoj minuti sudačke nadoknade. Oba su ta gola gosti zabili s igračem manje nakon što im je u 74. minuti zbog grubog prekršaja isključen Von Bergen.

Do kraja su crvene kartone dobila još dvojica Ceseninih igrača s klupe: Calderoni i Sammarco. Igor Budan nije ulazio u igru za gostujući sastav.

Serie A, 32. kolo:

Juventus - Genoa 3-2 (Rossi 50-ag, Matri 63, Toni 83 / Bonucci 6, Floro Flores 57)

Bari - Catania 1-1 (Gazzi 33 / Maxi Lopez 44)

Bologna - Napoli 0-2 (Mascara 30, Hamšik 46-11m)

Cagliari - Brescia 1-1 (Cossu 22 / Caracciolo 61)

Lazio - Parma 2-0 (Hernanes 23, Floccari 77)

Palermo - Cesena 2-2 (Kurtič 5, Pinilla 36 / Parolo 90+2, Giacherini 90+6)

Sampdoria - Lecce 1-2 (Maccarone 69 / Di Michele 39, Olivra 66)

Fiorentina - Milan (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.