Sport

Nogomet, Serie A

Allegri: Ne treba stvarati drame zbog poraza

Allegri: Ne treba stvarati drame zbog poraza

Trener Milanovih nogometaša Massimiliano Allegri pokušao je "spustiti loptu" na zemlju nakon 1-0 gostujućeg poraza od Palerma u 30. kolu Serie A.

- Poraz se može dogoditi i ne treba oko njega praviti drame. U prvom poluvremenu propustili smo se nametnuti, ali u drugom poluvremenu igrači su reagirali kako se od njih očekuje. Mislim da smo bili prilično dobri, ali smo propustili iskoristiti naše šanse. Ponavljam, poraz ovdje je podnošnjiv, iako bi bilo bolje da smo ga izbjegli. Vidjet ćemo kako će Inter i Napoli odigrati svoje utakmice - komentirao je Allegri nakon prvog poraza "rossonera" od 18. prosinca prošle godine (0-1 protiv Rome), kojim su otvorili priliku prvom pratitelju Interu da se današnjom pobjedom nad Lecceom primakne na samo dva boda zaostatka.

Protiv Palerma Milanu je nedostajao suspendirani Zlatan Ibrahimović, ali Allegri kaže da u toj činjenici njegova momčad ne može tražiti opravdanje.

- Nema smisla pričati o njegovom izostanku. Mogli smo i trebali smo napravitri više i sada moramo analizirati razloge poraza.

Sada u talijanskom prvenstvu slijede dva tjedna pauze zbog reprezentativnih okupljanja nakon čega slijedi veliki gradski derbi protiv Intera.

- Ova dva tjedna poslužit će za smanjenje tenzija. Prvenstvo je dugo i još je ostalo osam utakmica za odigrati. Derbi neće odlučiti prvaka iako će to biti važna utakmica - zaključio je Milanov trener.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.