Sport

Nogomet, Serie A

Pet najmoćnijih talijanskih klubova Seriji A prijete bojkotom!

Pet najmoćnijih talijanskih klubova Seriji A prijete bojkotom!

Zbog upitne raspodjele novca od televizijskih prava među talijanskim nogometnim prvoligašima, ustalo je pet trenutačno najboljih klubova: Inter, Milan, Juventus, Roma i Napoli.

Klubovi sa sjevera i juga ujedinili su se i zaprijetili ostatku Serije A da će međusobo postići sporazum o zatvorenoj razmjeni igrača između samo tih pet klubova ne bude li usvojen njihov zahtjev raspodjele novca.

- Budite sigurni da ćemo djelovati jedinstveno odlučimo li prestati kupovati igrače iz manjih klubova - rekao je Interov direktor Ernesto Paolillo.

Velikane je zasmetalo što je vodstvo lige odlučilo podijeliti novac ravnopravnije, i to nakon što je naručilo studiju od agencije za istraživanje tržišta, a koja je svoj posao, smatraju velikani, odradila vrlo traljavo.

Primjerice, navijačko zanimanje za utakmicu Milana i Palerma, koja je generirala TV-gledanost od milijun gledatelja, agencija je podijelila 50-50 što, smatra pet vodećih klubova, niti izbliza ne odražava realno stanje stvari.

Nakon što je Talijanski olimpijski odbor (CONI) dao za pravo velikanima sugerirajući novu odluku, Serie A se postavila oholo i stala iza prvotne odluke.

Kolektivni protest moćnih reakcija je na tvrdoglavi stav ligaškog vodstva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.