Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Ivanov: "Neshvatljivo smo loše odigrali"

Ivanov:

Košarkaši Zadra sinoć su svojim navijačima priuštili težak udarac. Vječiti rival Cibona prošetao se u Krešinom domu do pobjede, a da se praktički nije pošteno ni oznojio.

Mada, treba biti iskren i reći da ona sinoćnja predstava igrača Zadra i poraz od 23 razlike ne odražava realno stanje, kao što nije ni realno da Zadrani tri dana prije, dobiju uvjerljivo jednog od glavnih pretendenata na naslov 18 razlike. Očito je da je ova trenutno mlada momčad Zadra sklona oscilacijama i da je raubanje samo šest igrača dovelo do pomanjkanja energije kod pojedinih igrača, u ovako brzom ritmu odigravanja utakmica.

Teško je sinoć bilo istaknuti nekog pojedinca u redovima domaćina, jedan od malo manje loših na terenu bio je Ive Ivanov. Uhvatili smo njegovo razmišljanje poslije utakmice:

Od početka utakmice Cibona je djelovala puno agresivnije od nas. Loše smo ušli u utakmicu i zabijali su nam lake poene. Kasnije ih je krenuo i šut i do poluvremena je bilo već dvadeset razlike. Na poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da se probamo skupit, krenuli nešto agresivnije i pogodili neke trice ali oni bi nam odmah uzvratili istom mjerom i zasluženo su pobijedili.

Razočaran ishodom utakmice bio je i Brandon Brown:

- Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Jako sam razočaran. Mi smo trebali kao domaća momčad se tako postaviti u utakmici ali nažalost uradila je to Cibona. Pogodili su jako puno toga, a mi ne bi, kako se to kaže, pogodili ni ocean. Uvjeren sam da je ovo samo jedan loš dan, trebamo ponovo zasukati rukave i odigrati sljedeće utakmice kako treba.

Mirza Ahmetbašić pokušao je ulaskom s klupe nešto promijeniti, međutim i on se uklopio večeras u loše izdanje svoje momčadi:

- A što da vam kažem, katastrofalno smo odigrali ovu utakmicu. Nadam se da ćemo  već sutra ovaj poraz zaboraviti i moramo gledati naprijed prema drugim utakmicama.

Igrači Cibone s druge strane jako su bili zadovoljni ostvarenom pobjedom, očito je dolazak novog trenera psihološki razbudio momčad i oni sad pružaju daleko bolje partije nego li na početku sezone. Kapetan Cibone Marin Rozić iznio je svoje viđenje utakmice:

- Očekivali smo puno žešći otpor Zadrana, pogotovo nakon onako uvjerljive pobjede nad Zagrebom. Međutim ušli smo u utakmicu jako dobro i kvalitetno, pobijedili 23 razlike i jako smo zadovoljni.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.