Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Europa liga: Varaždin u Andoru, Split na Domžale

Europa liga: Varaždin u Andoru, Split na Domžale

Nakon ždrijeba 1. i 2. pretkola Lige prvaka, u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) obavljen je i ždrijeb prvih dvaju pretkola Europa lige. Varaždin će u 1. pretkolu na Lusitans iz Andore, dok će Split u 2. pretkolu na slovenske Domžale

Varaždinci su imali dosta sreće jer su u 1. pretkolu mogli dobiti i teže suparnike poput ljubljanske Olimpije. No, europski će nastup nogometaši Samira Toplaka ove sezone početi protiv kluba koji je prošlo izdanje andorskog prvenstva završio na trećem mjestu. Prva se utakmica igra 30. lipnja u Varaždinu, uzvrat je 7. srpnja u Andori.

Ukoliko Varaždinci uspješno preskoče prvu prepreku, u 2. pretkolu će ih čekati moldavski klub Iskra-Stal iz Ribniţe. Prvi je dvoboj na rasporedu 14. srpnja u Moldaviji, uzvrat je tjedan dana kasnije.

Nogometaši Splita su slobodni u 1. pretkolu, a ždrijeb im je odredio da će im suparnik u drugom krugu biti momčad Domžala, aktualni slovenski doprvak. Slovenci će biti domaćini u prvom ogledu, 14. srpnja, dok će momčad Ivana Katalinića imati priliku izboriti prolaz pred svojim navijačima, 21. srpnja.

Ždrijeb Europa lige, 1. pretkolo:

Varaždin (Hrvatska) - Lusitans (Andora)

Široki Brijeg (BiH) - Olimpija (Slovenija)

2. pretkolo:

Domžale (Slovenija) - Split (Hrvatska)

Iskra-Stal (Moldavija) - Varaždin/Lusitans

Široki Brijeg/Olimpija - Bohemians (Irska)

Željezničar (BiH) - Šerif (Moldavija)

Örebro (Švedska) - Sarajevo (BiH)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.