Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Europa liga: Dva remija i minimalni poraz hrvatskih predstavnika

Europa liga: Dva remija i minimalni poraz hrvatskih predstavnika

U trećem kolu nogometnih kvalifikacija za Europa ligu našla su se tri hrvatska predstavnika, te su ostvarili vrlo pogodne rezultate uoči uzvrata koji je na rasporedu za tjedan dana.

Nogometaši Splita su prvi započeli svoju utakmicu trećeg pretkola kada su na svom stadionu, Parku mladeži, dočekali engleski Fulham. Prema prikazanome nije se moglo naslutiti tko je do prije četiri godine bio četvrtoligaš, a tko je 2010. godine igrao finale ovog istog natjecanja. Utakmica je završila bez pogodaka, međutim Split je imao nekoliko dobrih prilika, dok Fulham ama baš ništa posebno nije pokazao u prvoj utakmici. Najbolju priliku utakmice imao je novopridošli Duje Čop koji je u 84. minuti susreta odlično na 16 metara okrenuo svog čuvara, ali je onda dosta slabo i po sredini gola tukao lijevom nogom. Trener splitskog kluba Ivan Katalinić može biti vrlo zadovoljan prikazanim, te s puno optimizma uputiti se na uzvrat.

Pola sata nakon njih krenuli su i Varaždinci koji su gostovali u Rumunjskoj kod Dinama iz Bukurešta. Nije dobro krenulo za Varaždin nakon što su poslije samo 16 minuta igre zaostajali 2-0, autogolom Sušca (6) i eurogolom Motija (16). Činilo se da će Varaždin doživjeti potpuni raspad sistema, međutim golovima Marija Sačera u 43. i Davora Vugrineca u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, Varaždinci su poravnali na 2-2. Taj je rezultat ostao do samog kraja susreta, tako da bi Varaždinu i remi od 0-0 ili 1-1 u uzvratnoj utakmici bio dovoljan za prolazak dalje protiv favoriziranog Dinama iz Bukurešta.

Posljednji susret dana od hrvatskih predstavnika igrao je Hajduk, koji je gostovao na Britanniji kod Stoke Cityja. Ono najbitnije dogodilo se već u drugoj minuti utakmice, kada je Jonathan Walters nakon ubacivanja Matthewa Etheringtona pogodio glavom nebranjeni dio mreže splitskog vratara Danijela Subašića. Ostatak utakmice Hajduk je proveo braneći se i pokušavajući napraviti nešto iz polukontri i kontri što im nije polazilo za nogom. No, minimalni poraz od 1-0 daje nadu da bi jednom nadahnutom igrom kao protiv nedavnog gosta Poljuda Barcelone, mogli postići barem jedan zgoditak i zakomplicirati život arogantnim Englezima.

Europa liga kvalifikacije, 3. pretkolo, rezultati:

Split - Fulham 0-0

Dinamo Bukurešt - Varaždin 2-2 (Sušac ag 6, Moti 16/Sačer 43, Vugrinec 45+2)

Stoke City - Hajduk 1-0 (Walters 2)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.