Sport

Nogomet, Europa liga

Europa liga: Težak ždrijeb za oba splitska kluba

Europa liga: Težak ždrijeb za oba splitska kluba

Hrvatski predstavnici u Europskoj ligi saznali su protivnike u trećem pretkolu. Hajduk će na megdan engleskom Stokeu, dok će Split ako preskoči Domžale igrati protiv pobjednika ogleda između sjevernoirskog Crusaidersa i Fulhama, dok će se Varaždin ukoliko budu bolji od Iskre-Stala sučeliti s bukureštanskim Dinamom

U sjedištu Uefe u Nyonu u petak su izvučeni parovi trećeg pretkola Europske lige. Niti jedan od hrvatskih klubova koji su se našli u ždrijebu prije 'plesa kuglica' nisi bili među nositeljima zato i ne čudi što su naši klubovi izvukli jake suparnike.

Splitski Hajduk zbog koeficijenta se direktno kvalificirao u treće pretkolo, a ždrijeb je htio da izvuku engleski Stoke, a prva utakmicu će igrači trenera Balakova igrati u gostima.

Za razliku od Hajduku, druga dva hrvatska kluba Varaždin i Split tek trebaju izboriti treće pretkolo. Varaždin je u prvoj utakmici drugo pretkola u Moldaviji odigrao 1-1 sa Iskrom-Stal, dok je Split u Domžalama pobijedio istoimenog suparnika 2-1.

Ako oba kluba izbore u uzvratu treće pretkolo Split će igrati s pobjednikom ogleda Crusaiders - Fulham. S obzirom da je engleski Fulham u prvoj utakmici na gostovanju lako pobijedio predstavnika iz Sjeverne Irske, najvjerojatnije će 'crveni' igrati baš protiv Fulhama. Niti Varaždin nije imao sreće u ždrijebu. Igrači trenera Toplaka dobili su bukureštanski Dinamo.

Varaždin će prvu utakmicu gostovati u Bukureštu, dok će Split prvu utakmicu biti domaćin.

Prve utakmice su na rasporedu 28. srpnja, a uzvrat je 4. kolovoza.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.