Sport

Nogomet

Cruyff uvrijedio Davidsa na rasnoj osnovi?

Cruyff uvrijedio Davidsa na rasnoj osnovi?

Sukobi se u Ajaxu, nakon imenovanja Louisa van Gaala direktorom amsterdamskog kluba, nastavljaju, a na vidjelo je izašla i ružna epizoda u kojoj je glavnu ulogu imao legendarni Johann Cruyff.

On je navodno na sastanku Izvršnog odbora Ajaxa na rasnoj osnovi uvrijedio Edgara Davidsa kojeg se smatra inicijatorom dovođenja Van Gaala i to Cruyffu iza leđa. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena to mu ne može oprostiti budući da se s Van Gaalom već godinama javno ne podnosi.

Davids je u nedjelju potvrdio da je bio žrtva rasističkih komentara, ali nije želio imenovati autora ružnih izjava. No, nizozemski su mediji ''iskopali'' da se radi upravo o Cruyffu nakon čega je to potvrdio i Steven ten Have, još jedan član IO-a. Cruyff je tako navodno rekao Davidsu: ''U IO-u si samo zato što si crnac.''

- Nažalost, to je istina. Edgar je bio vrijeđan i tretiran na šokantan način - izjavio je Ten Have.

Davids, član šampionske Ajaxove generacije koja je 1995. osvojila Ligu prvaka, prije nekoliko je mjeseci ušao u IO nizozemskog diva, a radio je i kao trener u klupskoj školi nogometa. No, bez te je funkcije ostao prije nekoliko dana, upravo zbog svoje uloge u angažiranju Van Gaala.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.