Sport

Nogomet, Eredivisie

Cruyff i Davids u Izvršnom odboru Ajaxa

Cruyff i Davids u Izvršnom odboru Ajaxa

U redovima nizozemskog nogometnog velikana Ajaxa izabrali su nove članove Izvršnog odbora kluba. Među njima su i Johan Cruyff (64) i Edgar Davids (38) , dva slavna člana bogate povijesti "kopljanika"

Podsjetimo, u travnju je kompletan Izvršni odbor Ajaxa, uključujući i predsjednika kluba Urija Coronela, te sve direktore, podnio ostavku upravo zbog neslaganja s Cruyffom. Klupska je legenda pozvana da pomogne vratiti "kopljanike" na slavne staze. Veliki igrač, a kasnije i trener amsterdamskog kluba, osnovao je radnu grupu i iznio radikalne ideje za izlazak iz krize koje se sadašnjem vodstvu nisu nimalo svidjele, pa su podnijeli kolektivnu ostavku.

Podsjećamo, Cruyff, tvorac Barceloninon "Dream Teama" s kraja osamdesetih i početka devedesetih", nedavno je od Seppa Blattera pozvan i u FIFA-ino "Vijeće mudraca" kako bi pomogao vraćanju ugleda u krovno tijelo svjetskog nogometa.

Davids je u Ajaxu igrao od 1992. do 1996., osvojivši u tom razdoblju i Ligu prvaka. Igrao je potom za Milan, Juventus, Barcelonu, Inter i Tottenham, da bi se 2007. ponovo vratio u amsterdamski klub.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.