Sport

Nogomet, Eredivisie

Cruyff sudskim putem kreće u rušenje Van Gaala

Cruyff sudskim putem kreće u rušenje Van Gaala

Sukobu u najtrofejnijem nizozemskom klubu Ajaxu u i dalje se ne nazire kraj. Legendarni Johan Cruyff dobio je podršku desetorice trenera iz klupskog pogona i zajedno s njima najavio sudsku borbu protiv Louisa van Gaala.

Podsjetimo, Izvršni odbor amsterdamskog kluba, čiji je član i Cruyff, imenovao je prije nekoliko tjedana Van Gaala novim direktorom. Istodobno je Danny Blind postavljen za sportskog, a Martin Sturkenboom za financijskog direktora. Problem je što su sve te odluke donesene bez Cruyffova znanja, točnije sjednica IO-a je održana kad je najveći nizozemski nogometaš svih vremena bio na putu.

Cruyffu je, dakako, najveći trn u oku Van Gaal s kojim je već godinama u sukobu. Međutim, nekadašnjeg trenera Ajaxa, Barcelone i Bayerna u klubu ne žele ni mnogi mladi treneri, među kojima su i mnogi nekad veliki igrači, poput Ronalda de Boera, brata aktualnog trenera prve momčadi Franka, zatim Jaapa Stama, Dennisa Bergkampa, Wima Jonka i Marca Overmarsa.

Cruyff je u priopćenju naveo kako će sudskim putem pokušati osporiti spomenuta imenovanja i to na temelju činjenice da ga preostala četvorica članova IO-a (Edgar Davids, Steven ten Have, Paul Romer i Marjan Olfers) nisu obavijestila o održavanju sjednice. Dodao je kako njegova akcija nije usmjerena protiv Ajaxa, već protiv spomenute četvorke.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.