Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Napoli na San Paolu slomio Manchester City

Liga prvaka: Napoli na San Paolu slomio Manchester City

Nakon odigranog 5. kola u skupini A Lige prvaka poznato je da minhenski Bayern nastavlja natjecanje, ali je zato pojačana borba za drugim mjestom između Napolija i Manchester Cityja.

Manchester City je iza sebe imao devet pobjeda u nizu. Posljednji su put potpisali poraz u Münchenu kod Bayerna, a Liga prvaka im je opet bila kobna. Inspirirani i nadahnuti Napoli je slavio 2-1 u otvorenoj utakmici na svom San Paolu gdje su i jedni i drugi stvarali šanse.

No, za Engleze je koban bio sjajni Urugvajac Edinson Cavani. Postigao je oba pogotka, time došao do trećeg i četvrtog u Ligi prvaka, a time je svoj klub lansirao na drugo mjesto ljestvice. Napoli sada ima bod više od Cityja (8-7) i sudbinu prolaska dalje drži u svojim rukama. Naime, Napoli u zadnjem kolu gostuje na Madrigalu kod Villarreala i ako pobijedi ide dalje bez obzira na ishod utakmice Manchester Cityja i Bayerna. Inače, Villarreal je uvjerljivo zadnja momčad u skupini s nula boova, te potpuno indisponirana ove sezone u Ligi prvaka.

Bayern se tako poigravao sa "žutom podmornicom" i mogli su slaviti i daleko uvjerljivije od konačnih 3-1. Dva je pogotka postigao Franck Ribery, a jedan Mario Gomez za već četvrto slavlje Bavaraca.

Nastupila su za Bayern i dva hrvatska nogometaša. Ivica Olić je ušao u igru u 75. minuti, a Danijel Pranjić šest minuta kasnije.

Liga prvaka, skupina A, 5. kolo:

Napoli - Manchester City 2-1 (Cavani 17, 49 / Balotelli 33)

Bayern - Villarreal 3-1 (Ribery 3, 69, Gomez 24 / Guzman 50)

Redoslijed: 1. Bayern 13, 2. Napoli 8, 3. Manchester City 7, 4. Villarreal 0.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.