Sport

Nakon dvije godine čekanja

Rangers napokon pristao platiti Rapidu dug za Jelavića

Rangers napokon pristao platiti Rapidu dug za Jelavića

Najtrofejniji škotski klub Glasgow Rangers pristao je uplatiti preostalih 800.000 funti odštete bečkom Rapidu za hrvatskog nogometaša Nikicu Jelavića. Izbjeći će na taj način postupak pred FIFA-om.

Rapid je 2010. prodao Jelavića Rangersu za četiri milijuna funti, a posljednju će ratu napokon primiti u sljedećih nekoliko tjedana. Iako će na kraju dobiti oko 200.000 funti manje od stvarnog iznosa dugovanja, predsjednik austrijskog kluba Rudolf Edlinger je pristao na kompromis i povukao prijetnju da će cijeli slučaj predati Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA).

Rangers je, podsjetimo, ljetos proglasio stečaj nakon čega je izbačen u četvrtu ligu. U Rapidu su se bojali da u takvim okolnostima više neće dobiti ni funtu, ali s obzirom da je Jelavić u siječnju prodan Evertonu, Bečani su odlučili tražiti sve do zadnjeg novčića. Na kraju su pristali na nešto manje, ali su svejedno zadovoljni.

- Velika većina novca koji nedostaje će biti isplaćena - kratko je objavio Edlinger.

Zanimljivo je da će od spomenutih 800.000 funti, četvrtina otići na račun Zulte Waregema, belgijskog kluba iz kojeg je Jelavić 2008. došao u Rapid.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.