Sport

Nogomet

McCoist: Jelavić je sjajan i dalje me muči njegova jeftina prodaja

McCoist: Jelavić je sjajan i dalje me muči njegova jeftina prodaja

Menadžer nogometaša Glasgow Rangersa Ally McCoist ni dan danas ne može prežaliti jeftinu prodaju hrvatskog napadača Nikice Jelavića Evertonu.

Uoči međusobnog ogleda između Škotske i Hrvatske u kvalifikacijskom ciklusu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu trener danas trećeligaša Rangersa s nostalgijom je progovorio o igraču koji je prodan u Everton u siječnju 2012. uz odštetu od 5 milijuna funti.

- Davie (Moyes, bivši menadžer Evertona, a aktualni Manchester Uniteda, op.a.) zna da ga je dobio jeftino za 4 ili 5 milijuna i dobro za njega. Da sam ja bio na njegovom mjestu i ja bih napravio istu stvar. Ne, on nije priznao da je to bila krađa, ali uz jednu čašu vina za večerom hoće. Jelavić je vrhunski igrač - rekao je 51-godišnji McCoist za Daily Record.

- Gledao sam ga nekoliko puta dok je igrao za Austriju Beč. Izgledao je kao da ima nešto drugačije. On nije bio kreator igre već klasični centralni napadač koji je znao zabiti na sve načine, glavom, lijevom nogom, desnom nogom. Nije trebalo puno mudrovati da ga se kupi i dao nam je nekoliko lijepih godina, ali malo sam razočaran načinom na koji je otišao.

U to vrijeme su Rangersi bili suočeni s velikim financijskim problemima i tadašnji vlasnik Craig Whyte ga je bio prisiljen prodati.

- Bilo je opće poznato da smo se financijski mučili i da ćemo ga prodati svidjelo nam se to ili ne. Ali to ne umanjuje njegov učinak za nas u te dvije godine jer je on bio sjajan. Vratio je svaki peni za koji smo ga platili Rapidu, a bio sam razočaran novcem koji smo za njega dobili kada je otišao u Everton.

Usporedio je tada McCoist cijene transfera Darrena Fletchera (iz Wolverhamptona u Sunderland za 14 milijuna funti) i Darrena Benta (iz Tottenhama u Sunderland za 19 milijuna funti).

- Fletcher, još jedan navijač kojeg volim je prodan za 13 milijuna funti, a Bent, koji mi se također sviđa, je prodan za 19 milijuna. Ali ne možete mi reći da je 12 ili 14 milijuna funti razlika između Jelavića i tih dečki. Niti za milijun godina.

Na kraju je McCoist rezimirao:

- Ono što mi se najviše sviđalo kod Jelavića je bilo što je zabijao različite golove, ljevicom, desnicom, iz odbijanca, bio je jak u skoku, a znao je topovski opaliti. Nadam se da će se Jelavić nametnuti u Evertonu, ali Romelu Lukaku (na posudbi iz Chelseaja) je trenutno "vruć".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.