Sport

Nogomet

Vjerovnici Rangersa neće vidjeti ništa od odštete za Jelavića

Vjerovnici Rangersa neće vidjeti ništa od odštete za Jelavića

Posrnuli škotski velikan Rangers primio je ovaj mjesec novih milijun funti od prodaje hrvatskog nogometaša Nikice Jelavića, ali taj novac neće biti iskorišten za vraćanje duga vjerovnicima.

Podsjetimo, najtrofejniji škotski klub je bankrotirao prošle godine zbog čega je degradiran u četvrtu ligu. U međuvremenu je napredovao u treći rang natjecanja, ali brojni problemi su i dalje prisutni.

Daily Record piše da su Rangersi ovih dana primili novu ratu od Evertona kojem su u siječnju prošle godine prodali Jelavića. Stečajni su upravitelji, međutim, poslali pismo na adrese 276 vjerovnika u kojima ih obavještavaju da neće dobiti nikakav novac od spomenute uplate.

Alan Duncan, koji je u klubu radio kao trener djece i koji još uvijek potražuje više od 2000 funti, rekao je:

- Nisam primio nijedan peni od onoga što mi se duguje. Novac od prodaje Jelavića trebao bi biti iskorišten za namirivanje vjerovnika, ali jasno je da od toga neće biti ništa. Mislim da nikad neću vidjeti novac koji potražujem.

Dodajmo da Rangersi od Evertona očekuju još 1.058 milijuna funti za hrvatskog reprezentativca, a taj bi im iznos trebao biti uplaćen u svibnju sljedeće godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.