Sport

Nogomet, Serie A

Boban: Najgori Milan u Gallianijevoj eri

Boban: Najgori Milan u Gallianijevoj eri

Bivši dugogodišnji Milanov nogometaš i nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban razočarano je komentirao poraz ''rossonera'' od gradskog suparnika Intera 1-0 u nedjeljnom derbiju.

Na upit je li Milan još uvijek ozbiljan klub, stručni sukomentator talijanskog Sky Sporta je odgovorio:

- Ne, Milan je nekada bio ozbiljan klub!

Tvrdi da nikada nije vidio lošiju momčad Milana otkad je Silvio Berlusconi 1986. godine postao predsjednik, te na mjesto izvršnog direktora postavio Adriana Gallainija.

- Ovo je nagori Milan u Gallianijevoj eri. Ne vjerujem da može biti među tri najbolja u Seriji A, pa još nije odigrao dobru utakmicu. Prošle sezone je Milan igrao dobro i u nekim utakmicama u kojima nije osvajao bodove. Ove sezone se to ne događa.

Milan trenutno drži i više nego razočaravajuće 13. mjesto na ljestvici. Za vodećim Juventusom zaostaje 27 bodova, a za trećim Napolijem 17 bodova.

Boban je u svojoj analizi okrznuo Milanovog trenera Massimiliana Allegrija i neke igrače.

- Milan je definitivno pomogao Interu da dođe do pobjede. Interov trener Mazzarri je bio spremniji i bolji u promjenama svoje momčadi u drugom poluvremenu. Saponara i Kaka praktički nisu napravili ništa. Saponara je imao jedno dobro dodavanje za Balotellija, Kaka nije imao nijedno.

Bivši kapetan Hrvatske osvrnuo se i na spekulacije da bi Clarence Seedorf mogao preuzeti klupu Milana.

- Nadam se da se to neće dogoditi. I zbog Milana i zbog samog Seedorfa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.