Sport

Nogomet, Serie A

Mazzarri i Guarin složni: Kovačić je bio prevaga

Mazzarri i Guarin složni: Kovačić je bio prevaga

Trener talijanskog nogometnog kluba Intera, Walter Mazzarri, bio je vrlo zadovoljan igrom i rezultatom svoje mlade momčadi, koja je u nedjelju navečer s minimalnih 1-0 slavila u gradskom derbiju protiv Milana.

Pobjedu Interu osigurao je Rodrigo Palacio, sjajnim pogotkom petom u 86. minuti susreta. Za pogodak mu je asistirao Fredy Guarin, igrač kojim je Mazzarri bio ponajviše zadovoljan. Međutim, strateg milanske momčadi bio je iznimno zadovoljan i učinkom našeg Matea Kovačića, koji je u igru ušao u 57. minuti umjesto Saphira Taidera.

- Kovačić je bio sjajan. Vidjelo se da je sazrio i da je donio prevagu u susretu. Ponekad je ponovno znao pretjerati s driblingom previše, ali je trkački odradio veliki dio posla u sredini. Napredak je očit. Ukoliko bude ovako igrao svaki puta, biti će nam od velike pomoći u nastavku sezone - rekao je Mazzarri o 19-godišnjem hrvatskom veznjaku.

Dopinos hrvatskog reprezentativca pohvalio je i asistent pogotka Guarin.

- Njegovim smo ulaskom dobili veliku kvalitetu u sredini terena. S njime smo u sastavu uspjeli dulje zadržati loptu u nogama, te smo brže mijenjali strane po kojima smo napadali. Kovačić je vrhunski igrač - rekao je Kolumbijac.

Inter je pobjedom vratio peto mjesto prvenstvene ljestvice, te trenutno s 31 bodom zaostaje pet za posljednjim mjestom koje dogodine vodi u kvalifikacije Lige prvaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.