Kultura

hrvatsko društvo skladatelja

HDS poručuje Baby Lasagni - ti si za nas već pobjednik!

HDS poručuje Baby Lasagni - ti si za nas već pobjednik!

U rekordnom roku stvorena euforija oko novorođene zvijezde, i to diljem cijele Europe, ne čudi nikoga tko je upoznao ovogodišnjeg hrvatskog predstavnika na Eurosongu.

Baby Lasagna - Marko Purišić, divan je mladi autor i izvođač i svojom je neposrednošću osvojio srca publike, brže nego ikad itko u posljednje vrijeme. 

Prije manje od dva mjeseca zaposlenici i vodstvo HDS-a imali su prilike upoznati Baby Lasagnu i iz prve ruke osjetiti tu njegovu karakternu toplinu kojom s velikom lakoćom stječe simpatije.

„Cilj nam je uvijek bio i pozicioniranje naših članova, glazbenika, glazbenih autora i nositelja prava kao važnih dionika kulturne i kreativne industrije. Stoga je, među ostalim, unazad sedam godina HDS uveo pravilo da svakog autora naše pjesme na Eurosongu i financijski podrži“, naglasio je glavni tajnik HDS-a, Antun Tomislav Šaban.  Podsjetimo se, među tim autorima bili su Jacques Houdek, Branimir Mihaljević, Mia Dimšić, Damir Martinović Mrle -  a sada i miljenik eurovizijske zajednice, Marko Purišić. Došao je u ZAMP popiti kavu, družiti se, potpisati službenu izjavu o budućem korištenju pseudonima Baby Lasagna i naravno, podijeliti i autograme za mlađe članove obitelji HDS ekipe.

„Cijelo Hrvatsko društvo skladatelja sutra će navijati za njega i svi smo jako ponosni na nevjerojatan uspjeh koji je svojim talentom ostvario, on je već sada svjetska zvijezda. Želimo mu da mijau, mijau, mijau (sutra u finalu Eurosonga ponovi sjajan nastup)!“, poručuje Šaban. 

 


Reci što misliš!