Sport

Nogomet

Klasnić: Još sam otvoren za ponude

Klasnić: Još sam otvoren za ponude

U Werderu iz Bremena ove godine obilježavaju desetu obljetnicu osvajanja dvostruke krune - naslova u Bundesligi i Njemačkom kupu. Član te sjajne momčadi bio je i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić.

Tim je povodom dnevnik Bild napravio intervju s 34-godišnjim napadačem koji još uvijek nije službeno zaključio karijeru.

- Bila su to sjajna vremena, ali to je sada iza nas. Smiješno je kako je brzo prošlo deset godina. Tim više sam sretan što ću ponovno vidjeti sve dečke - rekao je Klasnić koji je u spomenutoj sezoni Bundeslige postigao 13 pogodaka i 11 puta asistirao.

A što je to činilo šampionsku momčad Werdera toliko posebnom?

- O individualnoj kvaliteti vjerojatno ne moram govoriti. A osim toga, imali smo sjajnu atmosferu. Na treningu, u svlačionici, u autobusu - svugdje je vladalo odlično ozračje, a to je jako važno za uspjeh. Bez toga ne ide. A imali smo i sreće.

Na pitanje gdje bi danas na ljestvici bila tadašnja momčad Werdera, Klasnić nije imao odgovor jer tvrdi da se nogomet otada značajno promijenio. Može li se, međutim, danas u Bundesligi dogoditi iznenađujući prvak kakav je bio Werder prije deset godina?

- Augsburg pokazuje da su iznenađenja općenito moguća, ali treba držati konstantu 34 kola. I treba imati sreće, naravno. Mi smo zabili puno golova u posljednjim minutama.

Klasnić je u prošloj sezoni bio član Mainza za koji je skupio samo tri nastupa. U cijeloj aktualnoj sezoni nije uspio pronaći novi klub, ali još uvijek nije okončao karijeru.

- Još sam uvijek raspoložen za igru i otvoren za ponude. Ali, to mora biti prava ponuda. Treniram za sebe i osjećam se spremnim. Još uvijek nemam trbuščić.

U međuvremenu, čovjek koji je skupio 41 nastup za hrvatsku reprezentaciju nije besposlen.

- Radim sa svojim odvjetnikom. Savjetujemo neke igrače i radimo još neke poslove u nogometu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.