Sport

Nogomet

Ivan Klasnić: Micoud je najbolji s kojim sam igrao

Ivan Klasnić: Micoud je najbolji s kojim sam igrao

Iako je posljednju utakmicu odigrao još u ožujku 2013. godine, Ivan Klasnić (35) još nije završio karijeru.

"Ako ponuda dođe, vidjet ćemo, ali trenutno sam spreman za kraj karijere", rekao je u intervjuu za Transfermarkt.

Zna samo da trener neće biti, a kaže kako niti kod jednog transfera nije pogriješio. Pa čak niti kada je dvaput odbio HSV.

"Imao sam probleme s bubregom pa sam i nakon operacije dobio dobar ugovor. U Nantesu sam naučio francuski, a u Engleskoj sam proveo tri sjajne godine i zabio 20 golova u 78 utakmica."

Igrao je za St. Pauli, Werder, Nantes, Bolton i Mainz, a uz smijeh se sjetio jednog čovjeka - trenutno sportskog direktora Wolfsburga.

"S Klausom Allofsom je bilo najteže pregovarati, poštovali smo se, smijali i na kraju uvijek dogovorili."

Osvojio je Bundesligu 2004., a jednog igrača posebno je izdvojio.

"Imali smo sjajnu kemiju u Werderu i igrali napadački nogomet, ali najveći moj uspjeh je borba s bolesti i povratak nogometu. Igrao sam s puno sjajnih igrača, ali posebno cijenim Micouda. Nije te trebao pogledati da bi znao gdje si na terenu. Znao je gdje trčiš. Na terenu je bio smeće, a izvan njega sjajna osoba."

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju je zabio 12 golova u 41 utakmici.

"Euro 2008. je bio dobar, dvije utakmice, dva gola, što više poželjeti? Protiv Turske nismo imali sreće, ali cijeli turnir ću pamtiti. SP 2006. je bio san, otvaranje protiv Brazila pred stotinama milijuna ispred televizora. Odigrali smo dobru utakmicu i nesretno je izgubili, ali navijači na tribinama su bili čudesni. Bio je to nevjerojatan osjećaj."

Za kraj je dao savjet mladim nogometašima.

"Uloga roditelja je jako bitna, nikad na mene nisu radili pritisak. To je važno između 16 i 20 godine kada imaš manjak samopouzdanja. Mladi igrači mijenjaju agente kao čarape, a trebaju se držati roditelja."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.