Sport

Nogomet

Klasnić: Od Bilića ne tražim nikakav popust

Klasnić: Od Bilića ne tražim nikakav popust

Već dugo Ivan Klasnić nije bio tako sretan kao ovih dana. Kako i ne bi, kad je u posljednja dva bundesligaška kola, smještena u pola tjedna, zabio čak tri pogotka!

- Dva sam dao Schalkeu, no pobijedili smo 5:1, očito bismo do bodova došli i bez mojih golova. Međutim, ovo protiv Hanse, 2:1 u gostima, svakako ima veću vrijednost. Ipak sam odlučio pobjednika.

U utorak navečer u Rostocku centarfor hrvatske selekcije pogodio je nakon kaznenog udarca:

- Frings je oboren, sa 11 metara tukao je Naldo, ali je golman iz svoga lijevog kuta izbio loptu. Stajao sam na vrhu 16-erca, s domaćim igračima i reagirao brže od njih. Imao sam, eto, sreće da se lopta odbije baš prema meni. Naravno da sam zadovoljan što sam se snašao brže i bolje nego pratnja.

U 11 ovosezonskih nastupa Klasnić je postigao šest golova. Dakako da je igrao povremeno, ili bi ulazio ili izlazio, zato je ta brojka, šest, vrlo velika:

- Nisam još provjeravao, no neki me uvjeravaju da sam možda efikasniji od Luce Tonija, koji pogađa ubitačno, ali stalno i igra. Nije ta usporedba važna, važno je da mi ide, da se vraćam u negdašnju formu.

Sve je manje dvojbeno hoće li Klasnić s Hrvatskom ići na EP, spomenuti pogoci potpuno ga približavaju ‘listi 23'.

- Činjenica je da nosim tri bubrega, da sam bio bolestan i da više nisam. Ne moram se posebno ni čuvati, ni ne mislim na opasnost, pojas je čvrst, siguran. Istesao sam muskulaturu, i dalje sam 8-9 kg lakši nego prije operacije. Krećem se lako, vrlo sam raspoložen, motiviran. Niti jednom nisam smatrao da u reprezentaciji moram biti zbog starih zasluga. Ni govora, ne tražim nikakav popust, da mi ga i izbornik i daje ja bih odbio! Za sve se želim izboriti sam.


Reci što misliš!