Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Jedvaj u momčadi kola

Bundesliga: Jedvaj u momčadi kola

Mladi Tin Jedvaj sjajno je započeo novu prvenstvenu sezonu. Branič Rome na dvogodišnjoj posudbi u Bayer Leverkusenu brzo se ustalio u početni sastav Apotekara, a njegova momčad niže vrlo dobre rezultate.

Bayer Leverkusen je na korak do Lige prvaka, Apotekari su u prvom dvoboju play-off faze slavili (3:2) na gostovanju kod Kopenhagena. Proteklih dana na adresu Tina Jedvaja stigao je i poziv hrvatskog izbornika Nike Kovača za reprezentativne akcije protiv Cipra i Malte.

Posljednjih dana ne prestaju hvalospjevi na račun mladog braniča. Tin Jedvaj je, na otvaranju Bundeslige, odradio sjajnih 90 minuta protiv dortmundske Borussije. Bayer Leverkusen je u Dortmundu slavio sa 2:0, a Jedvaj je briljirao na desnome boku. I u potpunosti zaustavio zvijezde poput Reusa ili Mkhitaryana. Jedvaj je tako, za predstavu protiv Borussije, ušao u najbolju momčad 1. kola Bundeslige prema broju glasova na Twitteru.

Naravno, u toj su momčadi kola prednjačili igrači Bayer Leverkusena, našlo ih se čak pet (Leno, Jedvaj, Toprak, Castro i Bellarabi), dok su po dva predstavnika dali Bayern (Robben, Gaudino) i Hoffenheim (Bičakčić, El Younoussi). Jednog člana u najboljoj momčadi kola dali su Hertha (Schieber) i Hannover (Prib).

"Odlično sam se snašao u Bayer Leverkusenu. Svi su me sjajno prihvatili, igram u top formi, u velikom klubu! Za sada igram na desnom boku, a trener me postavlja na poziciju na kojoj sam mu najpotrebniji. Meni to odgovara" kazao je Tin Jedvaj, te se osvrnuo na ogled iz Dortmunda:

"Uživao sam igrajući u Dortmundu. Zaista je užitak igrati u takvoj atmosferi, pred tolikim brojem navijača. Nikad nisam igrao pred toliko gledatelja, ali nisam imao tremu. I eto, sve je sjajno završilo,"

U najboljoj momčadi 1. kola Bundeslige prema glasovima po Twitteru, u formaciji 3-4-3, su:

Leno (Bayer Leverkusen) - Jedvaj (Bayer Leverkusen), Toprak (Bayer Leverkusen), Bičkačić (Hoffenheim) - Robben (Bayern), Gaudino (Bayern), Castro (Bayer Leverkusen), El Younoussi (Hoffenheim) - Bellarabi (Bayer Leverkusen), Schieber (Hertha), Prib (Hannover)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.