Sport

Nogomet

Ibrahimović: Mourinho je najinteligentniji trener s kojim sam radio

Ibrahimović: Mourinho je najinteligentniji trener s kojim sam radio

Zlatan Ibrahimović, napadač PSG-a, kazao je kako je Jose Mourinho najinteligentniji trener s kojim je radio.

Njih dvojica zajedno su radila u sezoni 2008./2009. u Interu, kada je milanski klub postao prvak Italije, a švedski napadač najbolji strijelac Serie A.

Tridesettrogodišnji švedski napadač u karijeri je radio s mnogim vrhunskim trenerima, uključujući i Pepa Guardiolu, sadašnjeg trenera Bayerna, s kojim je radio u Barceloni.

"Mourinho je vrlo inteligentan. On ne postupa isto prema svima. On zna kako se postupati s ljudima kao pojedincima kako bi iz njih izvukao 100 posto," kazao je Ibrahimović u intervjuu za engleski Guardian.

"On je najinteligentniji trener u pristupanju igračima s kojim sam radio. i zna kako, "manipulirati" je kriva riječ, kako ih motivirati. Bez sumnje."

Unatoč 11 osvojenih naslova u 13 godina u Nizozemskoj, Španjolskoj, Italiji i Francuskoj, Ligu prvaka i dalje nema na listi osovjenih trofeja. Ali on tvrdi da će biti zadovoljan svojom karijerom kada završi.

"Vratimo se 15 godina unazad i što sam tada govorio. Svi koji su tada ružno govorili o meni, sada bi morali pojesti svoje riječi.To je moj pravi trofej. Osvojio sam 23 momčadska naslova, ali onaj koji mi nedostaje je Liga prvaka. U PSG-u pokušavamo osvojiti ga. No, ako i ne uspijemo, osvojiti 23 naslova otamo gdje ja dolazim je nevjerojatno, imao sam nevjerojatnu avanturu."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.