Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Mourinho strahuje od Ibrahimovića

Mourinho strahuje od Ibrahimovića

Chelseajev menadžer Jose Mourinho vjeruje kako ga glad Zlatana Ibrahimovića za osvajanjem nogometne Lige prvaka čini najvećom prijetnjom uoči međusobnog četvrtfinalnog sraza protiv PSG-a.

Ibrahimović je igrao pod Mourinhom u Interu, ali se priključio Barceloni uoči sezone 2009/10 u kojoj su "nerazzurri" osvojili povijesti treble i pokorili Europu.

Usprkos činjenici da je ove sezone s PSG-om na putu da osvoji 11. ligaški naslov u karijeri (uključujući naslove s Juventusom naknadno oduzete zbog skandala Calciopoli), švedskom napadaču nedostaje naslov pobjednika u Ligi prvaka. Stoga će, smatra Mourinho, Ibrahimović biti posebno motiviran upravo u tom natjecanju.

- Radio sam s Mottom, Maxwellom i Zlatanom. Oni su bili uz mene tijekom povijesnog treblea. Ali Zlatan je poseban igrač, koji je osvojio sva prvenstva i sada želi Ligu prvaka. To je njegov san i napravit će sve da ga ostvari, što ga čini još opasnijim - rekao je Mourinho.

- PSG je momčad s jako dobrim igračima. Oni su već prvaci i to je važna prednost. Oni već razmišljaju o Chelseaju, a ne o Nici (u petak). Za nas je u Premierligi drugačije. Za nas su sve utakmice poput finala. Protiv Crystal Palacea u subotu igrat ćemo finale. PSG je favorit zahvaljujući toj maloj prednosti. Nemaju iskustva u Ligi prvaka, ali imaju kvalitetne igrače. Imaju izvanredan napad i to je jako važno. Ali Chelseajeva povijest u Ligi prvaka nam može pomoći. Šanse su 50-50.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.