Sci-Tech

Pametni telefoni

Zaustavljena proizvodnja Samsungovog Galaxy Notea 7

Zaustavljena proizvodnja Samsungovog Galaxy Notea 7

Problemi sa samozapaljenjem navodno sigurnih uređaja ne prestaju za Samsung. Osim tri uređaja za koja smo doznali do jučer, već jutros taj se broj popeo na pet sedam "sigurnih", zamjenskih Notea 7 koji su se spontano zapalili. Zbog ovih su slučajeva američki telekomi AT&T i T-Mobile hitno prekinuli prodaju Galaxy Notea 7, a situacija se sada čini ozbiljnijom nego ikad. Sve češći su i apeli prema Samsungu da u potpunosti povuče sporni mobitel.

Ova krizna situacija očito je dovela Samsung pred zid, pa tako južnokorejska agencija Yonhap noćas javlja da je kompanija privremeno obustavila proizvodnju Galaxy Notea 7 dok se istragom ne utvrde uzroci problema sa samozapaljenjem. Ove su navode kasnije potvrdili i WSJ i Bloomberg, koji su tu informaciju dobili od izvora bliskih kompaniji.

Iz Samsunga za sada nema službenog očitovanja o tome kako i zašto su provjereni, zamjenski uređaji podložni istom problemu kao i serija čije su baterije s greškom uzrokovale prve probleme i bile sklone eksplodiranju.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.