Sci-Tech

Pametni telefoni

Samozapaljenja Notea 7 se nastavljaju

Samozapaljenja Notea 7 se nastavljaju

Samsung sa svojim novim mobitelom Galaxy Note 7 očito nikako da dođe na zelenu granu. Nakon što je pokrenut opsežan postupak povlačenja potencijalno opasnih uređaja i zamjene "sigurnima", pojavila se informacija o tome da se jedan takav, provjereni uređaj, samozapalio u zrakoplovu u SAD-u. Taj se događaj zbio proteklog četvrtka u Louisvilleu (Kentucky), da bi već sljedećeg dana u Farmingtona (Minnesota) još jedan Note 7 umalo ozlijedio svoju vlasnicu.

Ovoga puta riječ je o 13-godišnjakinji koja je prilikom korištenja uređaja osjetila čudan osjećaj topline na ruci uzrokovan samozapaljenjem mobitela. Na sreću, pretrpjela je samo lakšu opeklinu na prstu, a Note 7 je istopio zaštitnu maskicu u kojoj se nalazio i, naravno, potpuno je uništen.

No, tu jadima Samsunga nije kraj. Još jedan korisnik iz Nicholasvillea (Kentucky) prijavio je da mu se Galaxy Note zapalio tijekom noći. Uređaj navodno nije bio priključen na punjač, već je samo stajao pored kreveta kada se počeo dimiti.

Vlasnik je primljen u bolnicu zbog udisanja dima, a kada je kontaktirao Samsung u vezi tog slučaja nije dobio nikakav odgovor. Umjesto toga, greškom je dobio internu poruku u kojoj se netko od (vjerojatno) Samsungovih zaposlenika pita treba li razmatrati taj slučaj i smirivati situaciju ili pak pustiti korisnika da ostvari svoje prijetnje.

U oba spomenuta slučaja, kao i kod samozapaljenja uređaja u zrakoplovu u četvrtak, riječ je bila o navodno sigurnim i provjerenim inačicama Notea 7, dobivenima kroz program zamjene. Službeno, Samsung još nije u javnost izišao s detaljima o najnovijim slučajevima samouništenja uređaja. Jedino što su poručili jest da sve prijave uzimaju vrlo ozbiljno i istražuju, te da im je sigurnost korisnika na prvom mjestu.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.