Politika

#izbori2024

Plenković: U kampanji ćemo ukazati na kaos koji nudi lijeva oporba

Plenković: U kampanji ćemo ukazati na kaos koji nudi lijeva oporba
Igor Soban/PIXSELL

Pokazat ćemo jasnu razliku između HDZ-a kao ozbiljne stranke te kaosa, primitivizma, divljaštva, rušenja ustavnog poretka i svega što nudi alternativa na lijevoj sceni, poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju na kraju 20. sabora HDZ-a, uvjeren u pobjedu na izborima.

Današnje ozračje pokazalo je snagu HDZ-a i visoki stupanj motivacije, angažmana, elana, istaknuo je Plenković u završnom obraćanju stranačkim kolegama u nedjelju u KD Lisinski, da još jednom dobijemo povjerenje hrvatskih birača i hrvatskog naroda, i učinit ćemo sve kako bismo u kampanji prezentirali naša postignuća, program i viziju Hrvatske.

"I napravili vrlo jasnu razliku između HDZ-a kao ozbiljne i odgovorne političke stranke s rezultatima, sa smjerom upravljanja Hrvatskom, s jasnom budućnošću koja će osigurati sigurnost u odnosu na sve moguće izazove i krize. I tako još više rasvijetlimo kaos, primitivizam, divljaštvo, rušenje ustavnog poretka i sve ovo što nam nudi alternativa na lijevoj sceni", rekao je.

Mi znamo što su naše vrijednosti i siguran sam da ćemo ostvariti uvjerljivu pobjedu i u to da će HDZ dobiti priliku voditi hrvatski narod i sljedeće četiri godine. "Zajedno do pobjede", poručio je na kraju sabora predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković uz dugotrajan pljesak stranačkih članova.

Na saboru je usvojeno izvješće glavnoga tajnika stranke Krunoslava Katičića o organizacijskom djelovanja i poslovanju stranke, prihvaćeno Plenkovićevo izvješće o radu stranke između dvaju sabora te primljene na znanje smjernice izbornoga programa koji će javnosti biti uskoro predstavljen, a nakon što ga sukladno statutu stranke usvoji Nacionalni odbor HDZ-a.

Tijekom gotovo sedam sati sabora članovi stranke su u motivacijskim govorima proanalizirali događanja između dvaju sabora te teme stranačkog predizbornog programa, poručili oporbi da će ih i ovoga puta pobijediti te napali predsjednika Republike Zorana Milanovića zbog najave da će se i on kandidirati na izborima na listi SDP-a.

Milić: Mesija ljevice preko noći postao preplašeni zec

Tako je koordinator stranke za predizbornu kampanju Marko Milić prokomentirao "medijske okvire o tome je li HDZ uzdrman, hoće li mijenjati svoju kampanju zbog Milanovićeve najave da će sudjelovati protuustavno na sljedećim izborima".

"E, pa meni se čini da je današnji skup u Lisinskom najbolji odgovor na tu tezu. HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića jedini je faktor stabilnosti i jedina velika stranka koja ima svoj smjer, svoje vrijednosti i svoj program“, poručio je.

Za oporbu je rekao da se raspala u vlastitom licemjerstvu te da "kao pomagači sudjeluju u protuustavnom maršu", a osvrnuo se i na današnju Milanovićevu najavu da nema namjeru dati ostavku na mjesto predsjednika države prije izbora. "Rekli bismo – mesija ljevice preko noći je postao preplašeni zec", prokomentirao je Milić.


Reci što misliš!