Politika

#izbori2024

HDZ objavio slogan za izbore - "Za sve izazove"

HDZ objavio slogan za izbore -
Neva Zganec/PIXSELL

Idemo do nove pobjede zajedno, poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na kraju govora na 20. izvještajnom saboru stranke u nedjelju, dok je iza njega na velikom ekranu u Koncertnoj dvorani "Lisinski" stajao slogan stranke za predstojeće parlamentarne izbore - "Za sve izazove".

Plenković je u govoru podsjetio na postignuća Vlade koju je vodio u protekla dva mandata te birače pozvao da im na izborima ponovno daju povjerenje, ukazavši na razliku HDZ-a i partnera u odnosu na oporbu, među inim i na primjeru odnosa prema ratu u Ukrajini kada oporba nije glasala za obuku ukrajinskih vojnika u sklopu EU misije.

"Takve odluke, koje čine razliku između odgovornih i ozbiljnih, onih koji se drže prava i vrijednosti i onih za koje ne znamo čije interese zastupaju, odabir na ovim izborima hrvatskim građanima čine još lakšim", ustvrdio je.

I zato idemo zajedno u pobjedu za još jedan mandat, za novo povjerenje hrvatskih građana, spremni da u svim izazovima HDZ bude uvijek korak ispred svih političkih opcija "i da vodi hrvatski narod u još bolju budućnost na temelju rezultata, vrijednosti i programa".

"Hvala na podršci, idemo do nove pobjede zajedno!", uskliknuo je Plenković uz buran pljesak okupljenih članova stranke u prepunoj dvorani "Lisinski".

Rast mirovina i beneficije za majke

Uz podsjećanje na postignuća u prethodna dva vladina mandata, Plenković je najavio i što žele ostvariti u iduće četiri godine ako dobiju povjerenje birača.

"U srži naših vrijednosti je hrvatska obitelj kao nukleus hrvatskoga društva i jamstvo naše budućnosti. Za svako rođeno dijete majke će dobivati godinu dana mirovinskog staža, a dobna granica za odlazak u mirovinu smanjit će se također za godinu dana po djetetu", najavio je među inim.

Podsjetio je da su mirovine u protekla dva mandata Vlade prosječno narasle 60 posto te najavio da će "učiniti sve da mirovine u iduće četiri godine narastu za dodatnih 25 posto".

Udvostručit ćemo kapacitete LNG terminala na 6,1 milijardi kubičnih metara plina i time ne samo osigurati sigurnost opskrbe nego i postati regionalno energetsko čvorište, dodao je.

Nisu nam problem politički konkurenti

"Idemo u ove izbore s odlično pripremljenim programom, sa sjajnim ljudima, kvalitetnim rezultatima na ekonomskom, socijalnom, sigurnosnom planu", poručio je. 

Dodao je kako na hrvatskom političkom tržištu ne postoji ni jedna politička stranka koja ima tako široku zastupljenost, jer HDZ s partnerima u dva mandata upravlja Vladom, s 15 županija, 45 posto gradova te 45 posto općina, a participira i u vladi Europske unije kroz potpredsjednicu EK Dubravku Šuicu.

"Nama, s obzirom na naše rezultate, postignuća, viziju hrvatske budućnosti, nisu problem politički konkurenti. Ono za što smo mi zainteresirani je funkcioniranje institucija, jačanje gospodarstva, dizanje otpornosti, djelovanje u krizama, pomoć onima kojima je u ovakvim velikim krizama takav intervencionizam države nužan", rekao je.

A tu na izbore izlazimo zaista s iskustvom kakvo nitko drugi nema.  poručio je Plenković članstvu stranke koje je njegov govor ispratilo gromoglasnim pljeskom.


Reci što misliš!