Ostalo / Zadarska županija

Kolegij župana: Na dnevnom redu izvješća o radu

Kolegij župana: Na dnevnom redu izvješća o radu

Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i Izvješća o izvršenju financijskog plana za 2015. godinu Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Zavodu za prostorno uređenje Zadarske županije na Program rada i Financijski plan za 2016. godinu bile su samo neke od točaka dnevnog reda 39. sjednice Kolegija župana održane u utorak, 1. ožujka 2016. godine.

Izvješće je podnio ravnatelj te ustanove Stjepan Gverić koji je uz ostalo kazao kako su u prošloj godini uz ostalo usvojene Izmjene i dopune Prostornog plana Zadarske županije kojima su redefinirane smjernice za određivanje lokacija vjetroagregata, da je Zavod započeo izradu više prostornih planova jedinica lokalne samouprave, a također je analizirano i izdano 12 prijedloga prostornih planova.

Na dnevnom redu je bio i Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju Izvješća o ostvarivanju programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode na području Zadarske županije i Izvješća o izvršenju financijskog plana za 2015. godinu NATURA-JADERA javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije kao i Financijski plan za 2016. Godinu ove ustanove.

Župan je dao suglasnost i na Program rada i razvoja, te Financijskog plana Županijske lučke uprave Zadar za 2016. Godinu. Kao kapitalne projekte ravnatelj Davor Škibola naveo je planirane aktivnosti na uređenju Luke Pag koja uključuje osiguravanje dovoljnog broja komunalnih vezova u Pagu, nastavak radova na izgradnji trajektne luke Tkon na otoku Pašmanu te rekonstrukciju gatova u lukama Neviđane i Draženica.

Župan je posebno pohvalio aktivnosti ustanova u kulturi koje su danas podnijele programsko i financijsko izvješće za 2015. godinu, Narodnog muzeja Zadar i Kazališta lutaka Zadar koje su zajedno u prošloj godini ostvarile oko milijun i pol kuna vlastitih prihoda.

Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Športske zajednice Zadarske županije za 2015. Godinu i Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Zajednice tehničke kulture Zadarske županije za 2015. Godinu sa današnjeg se kolegija također upućuju Skupštini na usvajanje.

Vezano uz rad ovih zajednica, župan je naglasio kako uz mala financijska sredstva uspijevaju odraditi mnoge društveno korisne aktivnosti , a koje često nisu prepoznate niti vrednovane u javnosti.

Sa Kolegija se Skupštini upućuju na usvajanje prijedlozi programa javnih potreba:
a) u prosvjeti Zadarske županije za 2016. godinu
b) u sportu Zadarske županije za 2016. godinu
c) u kulturi Zadarske županije za 2016. godinu
d) u tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2016. godinu
Za prosvjetu je ukupno osigurano 88 milijuna kuna, za sport oko 2 milijuna kuna, kulturu više od 14 milijuna kuna i za tehničku kulturu 460.000. kuna.

„Županija kvalitetno prati rad ustanova i zajednica kroz Prihvaćanje programa i Izvješća, a što u bitnome doprinosi i zakonitom i racionalnom trošenju proračunskih sredstava i stabilnom poslovanju“, zaključio je župan Stipe Zrilić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.